УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ – УЧЕСНИЦИ ПРОЈЕКТА „ЗАБАВОМ КРОЗ ТУРИЗАМ“

Наша школа, ЈУ Основна школа ,,Десанка Максимовић“ Станари, је дана 13. јуна 2018.године (сриједа) учествовала у реализацији пројекта ,,Забавом кроз туризам“, чији је организатор ЈУ ОШ ,,Доситеј Обрадовић“ Добој у сарадњи са Фондом за заштиту животне средине РС.

Школа ,,Доситеј Обрадовић“ Добој је у реализацији овог пројекта укључила сарадњу четири основне школе, међу којима је учествовала и наша школа.

Циљ пројекта је био да ученици кроз креативне радионице и дружења, уоче могућности за искоришћавање њемачких бункера у културно-историјске и туристичке сврхе града Добој.

У реализацији пројекта ,,Забавом кроз туризам“, из наше школе су учествовали сљедећи ученици: Дражен Делић, Дејана Пијуновић, Сања Лазић, Марина Радић, Иван Јеринић, Даниела Гојић, Кристина Илић, Мартина Милаковић, Радиша Зеленковић и Кристијан Шљивић, уз пратњу наставнице Далиборке Бабић.

У 8:00 часова ученици су кренули испред наше школе у Станарима, уз пратњу наставнице и упутили се ка школи „Доситеј Обрадовић“ у Добој. Када су стигли у школу „Доситеј Обрадовић“ ученике је дочекао и поздравио директор школе Ведран Глигорић, након чега је услиједио доручак, дружење и упознавање са другим ученицима и инструкције за реализацију активности.

У 10.00 часова сви ученици су кренули у обилазак културно-историјских знаменитости и туристичких потенцијала града Добој. Ученици су посјетили Парк народних хероја, Добојску тврђаву – Градину, различите вјерске центре, те њемачке бункере из Другог светског рата, уз стручно предавање наставника историје из школе „Доситеј Обрадовић“.

Такође, ученицима је омогућен одлазак у спотрско-рекреативни центар ,,Језеро Руданка“, гдје су ученици имали дружење и спортске активности.

У 14:00 часова ученици су се вратили у школу, након чега је услиједио ручак, затим креативне радионице и дискусија о могућностима за искоришћавање њемачких бункера у културно-историјске и туристичке сврхе. Ученици су подијељени у групе, тако да је свака школа посебно представљала идејно рјешење за даље поступање са њемачким бункерима.

У 17:00 часова је директор ОШ ,,Доситеј Обрадовић“ Добој, Ведран Глигорић уручио захвалнице и поклоне ученицима и представницима школа, након чека је услиједио повратак ученика кући.

Ученици су били веома срећни и задовољни што су учествовали у пројекту ,,Забавом кроз туризам“, јер су научили доста тога о њемачким бункерима из Другог свјетског рата и такође упознали доста другара.

Наша школа се захваљује школи – организатору пројекта на позиву за учшће у пројекту. Такође се захваљујемо на поклону за школу и ученике, учеснике пројекта уз наду да ћемо и убудуће дијелити искуства на овакав начин.

Далиборка Бабић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *