ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „УГАШЕНИ СНОВИ“

У четвртак, 27. априла 2023. године у 20.00 часова у Центру за културу општине Станари одржана је премијера представе „Угашени снови“ ауторке Жељке Дамјановић, професора српског језика и књижевности. Представа је настала као плод рада Драмске групе Центра за културу општине Станари чији су чланови ученици наше школе.

Ова представа је посвећена невиним жртвама концентрационог логора Јасеновац, а према ријечима аутора представе, професорице Жељке Дамјановић „настала је из чисте љубави према раду са дјецом и поштовања према страдању српског народа.“

У представи је приказана трагична судбина једне породице у надолазећем времену усташког злочина. Улоге у представи тумачили су ученици Анђела Јеринић, Ана Поповић, Ивана Попадић, Невена Лазић, Лазар Вуковић, Теодора Дамјановић, Алекса Вуковић, Марко Миливојевић, Анастасија Ђекановић, Миа Миливојевић, Јово Ђукић, Лазар Ђекановић, Ања Јањић, Валентина Лазић, Теодора Радић, Јелица Ерић, Жана Радић, Никола Лазић и Никола Радић.

Историјски час који су ученици наше школе одржали кроз ову представу представља засигурно најбољи начин да се његује култура сјећања и памћења.

Честитамо вођи Драмске групе, професорици Жељки и нашим ученицима на великом успјеху који је представа постигла и надамо се да ће у будућности реализовати још много успјешних текстова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *