ОЈ „МАТКО“ – УЧИМО О ЕМОЦИЈАМА НА РАЗЛИЧИТЕ НАЧИНЕ

Да би дјеца била украс свијета, неопходно је да буду срећни. Дјеца мјешовите вртићке групе у ОЈ предшколског васпитања и образовања „МАТКО“ су се у предходне двије седмице кроз разноврсне активности, како учеће тако и слободне, упознали са разним емоцијама: туга, срећа, радост, љутња и многе друге. Читајући бајке „Пепељуга” и  „Ружно паче” увидјели су колико је важно не чинити никога тужним и покушати га усрећити. Упознали су се са разним особинама људи, и позитивним и негативним.

Дјеца су свакодневно биљежила своја емотивна стања у нашу малу „табелу емоција”. Другари су имали задатак да једни друге орасположе уколико неко није био срећан или расположен . Смишљали су и измишљали игре и смијешне ријечи.

Разне прилагођене ликовне, физичке и музичке активности биле су усмјерене на испољавање емоција на друштвено пожељан и прихватљив начин, што је јако битно у самом процесу одрастања дјеце. Дјеца су радо учествовала у свима активностима и радовала се учењу и усвајању нових знања.

Последњи дан ове тематске области забиљежен је у виду дружења родитеља и дјеце кроз разне игре и плесове, а уједно је обиљежен Међународни дан дјетета. Родитељи су се радо одазвали и присуствовали. Дјеци су уручене дипломе, и подијељени слаткиши и сокови.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *