ОДРЖАН КОНЦЕРТ ВЕЛИКОГ ХОРА ШКОЛЕ И СКПД ЛАЗАРИЦА

Вечерас, 28. децембра 2022. године у сали Центра за културу општине Станари је одржан концерт Великог хора школе и Школског оркестра под вођством наставника Стефана Денде. Поред Великог хора, на концерту су наступили и ученици који похађају Фолклорну секцију, чланови СКПД „Лазарица“ Станари које припрема и води наша наставница Жељена Ковачевић и гости — Хор ученика ЈУ ОШ „Свети Сава“ Добој. 

Концерт је почео у 17.00 часова, а први су наступили чланови нашег хора уз пратњу наших дјечака и дјевојчица из Школског оркестра. Пред препуном салом наши ученици су показали да се напоран рад и труд итекако исплате. Посебну емоцију и изузетан талент су, у току вечери, показале наше солисткиње Јована Лазић, Милица Божић и Теодора Дамјановић.

Наши другари из ЈУ Основне школе „Свети Сава“ који су већ са нама наступали на „Хорским свечаностима“ у Прњавору, придружили су се нашим ученцима и заједно су дио предвиђен за хорске изведбе привели крају.

У наставку вечери могли смо да послушамо ученице ЈУ ОШ „Свети Сава“ Ану Лукић и Биљану Томић на клавиру које су овој вечери музике и игре додале посебну вриједност.

За крај вечери наступили су чланови СКПД „Лазарица“, а уједно и наши ученици Фолклорне секције.

Прво је наступила извођачка група, потом средња група, а онда и најслађи мали фолклораши.

Старију и средњу групу смо могли погледати у још двије игре.

Користимо ову прилику да похвалимо наставника Стефана Денду за изузетан допринос квалитету часова музичке културе, као и за рад са Великим хором и Школским оркестром. Такођем похваљујемо и наставницу Жељену Ковачевић за вечерашњи наступ чланова СКПД „Лазарица“, али и за дугогодишњи предан рад на очувању традиције у нашем крају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *