НОВОГОДИШЊЕ РАДОСТИ У ВРТИЋУ

Дјеца су наша радост. Чине нас срећним и задовољним. Током цијеле године све радимо да би и они били срећни и задовољни. Међутим, дјецу највише радују поклони, поготово новогодишњи.

Претходних седмица велика пажња је била усмјерена на предстојеће новогодишње празнике, који су на разне начине обиљежени у нашем вртићу. Велики број активности је реализован како би се дјеца учинила срећним и задовољним.

Заједно са својим васпитачицама посјетили су Народну библиотеку у Станарима. Са великим осмјехом и љубазношћу су их дочекали запослени у библиотеци. Дјеца су имала прилику да виде шта је посао једног библиотекара, шта се налази у библиотеци. Прочитана им је дивна “Бајка о лабуду” коју је написала Десанка Максимовић. Завршна активност је била украшавање новогодишње јелке у просторијама библиотеке.

Да би новогодишња чаролија што дуже трајала, украшавање се наставило и у просторијама вртића. Прављење украса за јелку, прозоре, врата било је нешто што је у дјеци пробудило празничну срећу и радост.

Читали смо многе бајке, приче, басне приповјетке , учили пјесмице, а све у духу празника. Дјеца су у вртићу пратила и кратке представе/игроказе које су за њих спремале васпитачице.

Али да се вратимо на почетак и тему наше приче, а то су дјечија срећа и радост. Оно што их чини срећним су поклони, слаткиши и играчке. Поклоне су добијали и поводом обиљежавања Светог Николе и Нове Године. На крају седмице, а пред саму Нову годину имали смо и малу новогодишњу приредбу. Дјеца су приредбу посветила родитељима и Дједа Мразу који им је у знак захвалности уручио пактиће.

Посљедњег радног дана у овој години, дјецу је посјетио њихов другар, који је напустио вртић и одселио се, али своје другаре и тете није заборавио.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *