НАША УЧИТЕЉИЦА ТИЈАНА ЈЕРИНИЋ ДОБИТНИК СВЕТОСАВСКЕ НАГРАДЕ!

Данас смо од стране Министарства просвјете и културе Републике Српске службено обавијештени да је наша учитељица Тијана Јеринић ове године изабрана за добитника Светосавске награде.

Најпрестижније признање које један просвјетни радник у Републици Српској може да добије стигло је у праве руке.

Колегиница Тијана је дугогодишњи радник наше школе. Рођена је 1984. године у Добоју. Основну школу и средњу Економску школу завршава у Добоју. Филозофски факултет (разредна настава) уписује 2002. године у Бања Луци. Након завршетка основних студија уписује мастер студије. У нашој школи ради већ 16 година.

Редован је учесник свих семинара које организује Републички педагошки завод Републике Српске, а у претходне двије године један је од изузетно активних чланова Стручног тима за реформу основног васпитања и образовања и Стручног тима за развој наставних програма у 1. тријади у основном васпитању и образовању, гдје се међу водећим стручњацима из Републике Српске истиче радом на иновирању наставних програма за 1, 2. и 3. разред и изради наставног програма за нови наставни предмет – Дигитални свијет. Наведени стручни тимови именовани су од стране Републичког педагошког завода Републике Српске, а као резултат њиховог рада данас имамо иновиране и савремене наставне програме. Поред иновирања програма колегиница Тијана је била један од предавача на семинарима за учитеље другог и трећег разреда у цијелој Републици Српској. Одлуком ЈП „Завода за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево у марту 2022. године именована је за рецензента рукописа уџбеника Читанка за 2. разред основне школе, а од школске 2022/2023. године колегиница Тијана Јеринић са колегама је аутор уџбеника Дигитални свијет (за други разред) што је круна њеног досадашњег изузетног рада.

Колегиница Тијана активно учествује у свим сферама рада и развоја школе. Подједнако је активна у раду „у учионици“ и свим другим пољима школског живота. Toком претходних година одржала је више огледних часова. У организацији разних активности (републичких такмичења, смотри, семинара…) колегиница Тијана је увијек неко на кога се можемо потпуно ослонити. Редован је организатор школских приредби, учесник и огромна помоћ у свакој активности која се реализује на нивоу школе, а њен допринос током организације наставе на даљину је превазишао оквире наше школе. Часови које је колегиница Тијана реализовала путем Радио телевизије Републике Српске, а у сарадњи са Републичким педагошким заводом Републике Српске, окарактерисани су као изузетно успјешни, а њен рад у оквиру стручних тимова за реформу основног васпитања и образовања значајан, запажен и вриједан сваког поштовања просвјетне јавности.

Честитамо колегиници Тијани и изражавамо понос јер је након колегинице мр Славојке Продановић још један наш радник за свој рад награђен Светосавском наградом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *