ОБИЉЕЖИЛИ СМО СВЈЕТСКИ ДАН УЧИТЕЉА

Свјетски дан учитеља обиљежава се сваке године 5. октобра. Овим даном указује се на то колико је за развој друштва битан рад учитеља и наставника.

Свјетски дан учитеља је прилика за истицање важности рада свих учитеља и наставника и њиховог утицаја на развој друштва у цјелини, те да се нагласи важност професије, али и самог образовања чији су они носиоци.

Прогласио га је UNESCO 1994.  Године у спомен на исти датум 1966. године када је потписана Препорука о статусу учитеља.

Радионицом коју је осмислила наставница Зорица Глишић-Самац под називом „Зашто су учитељи важни?  за ученике петог разреда овај значајан датум је обиљежен и у нашој школи.

У првом дијелу радионице су ученици разговарали о томе зашто они мисле да је важно бити учитељ или наставник и кроз мало такмичење су показали колико заправо они познају своје учитељицу.

У другом дијелу радионице учествовали су предметни наставници наше школе: наставница математике Младенка Марић, наставница географије Далиборка Бабић, наставница историје Дијана Видовић и вјероучитељ Ненад Новић.

Сви они су, свако на свој начин, објаснили нашим ученицима зашто су изабрали да се баве баш овом професијом, а свима њима је један од одговора био заједнички, а то је је љубав према раду са дјецом.

На крају радионице сви учесници су заједно погледали кратки филм о томе колико је тежак посао учитеља, а на крају радионице су прочитали најпознатије изреке о учењу и о учитељима.

Радионица је завршена најважнијом изреком за ову професију:

„Инжeњери граде мостове.

Умјетници стварају слике.

Научници праве ракете, али

УЧИТЕЉИ

стварају све њих!“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *