ОБИЉЕЖИЛИ СМО И МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЈЕТЕТА

Међународни дан дјетета је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана.

Овај дан се обиљежава и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према дјеци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

Свјетски дан дјетета се обиљежава и код нас, а на сасвим посебан начин тај дан је обиљежен у другом разреду централне школе и другом и трећем разреда ПО Драгаловци. О праву на игру, слободно вријеме и културне активности ученици ових одјељења су разговарали на радионици које су припремиле њихове учитељице Жана Продић и Тијана Јеринић. Наши ученици су са великом радошћу учествовали на овој радионици јер се ту дискутовало о њиховим најдражим правима дјетета .

Трећи разред ПО Цвртковци са учитељицом Данијелом Васлић је такође обиљежио Међународни дан дјетета. Ученици овог одјељења су израђивали дугу као симбол пријатељства и сунце које је за зраке имало отиске дланова ученика из Цвртковаца. О правима су учили и тако што су на мајицама у бојама дуге исписивали дјечија права.

Ученици свих одјељења школе су на часу ВРуОЗ разговарали о правима, али и обавезама дјеце. Порука свих нас је да је потребно знати права колико и обавезе и да такво размишљање води ка успјешнијој средини у којој сви поштују и своја и права других.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *