НАСТАВНИЦА БИОЛОГИЈЕ, СУЗАНА МАЛИЈЕВИЋ ОДРЖАЛА УГЛЕДНИ ЧАС У ПО БРЕСТОВО ДОЊЕ

У савременом друштву немогуће је бити успјешан у обављању било које професије без сталног стручног усавршавања и професионалног развоја.

Наша школа поред централне школе у Станарима обухвата и девет подручних одјељења. Управо стога смо поносни што поново имамо реализацију угледног часа у подручној школи. Овога пута одржан је угледни час у подручном одјељењу у Брестову Доњем, а носиоци ове активности су наша наставница билогије, Сузана Малијевић и ученици деветог разреда ове подручне школе.

Час је реализован у виду образовне ТВ емисије у којој наставник води разговор, док ученици одговарају на питања. Сви присутни на часу су имали прилику да износе своје коментаре и постављају питања ученицима који одговарају. Амбијент је прилагођен овом наставном часу. На почетку часа приказани су видео материјали које су ученици самостално урадили, а односе се на манифестовање одређених хормона на људски организам. Сваки ученик имао је задатак да демонстрира утицај хормона једне жлијезде. У уводном дијелу часа дошао до изражаја индивидуализовани облик рада. Након приказивања видео материјала услиједили су кратки коментари, а затим понављање градива кроз разговор. Одговори на постављена питања били су употпуњени фотографијама присутним на PP презентацији како би све било јасније, а знање дуготрајније. Поред општег понављања ове наставне цјелине, сваки ученик је имао задатак да детаљније истражи и употпуни знање везано за једну ендокрину жлијезду и њене хормоне, као и болести које могу настати усљед недовољног лучења хормона. Приликом утврђивања ендокриног система вршено је повезивање градива са претходним наставним јединицама. У току понављања ученици су на примјерима из живота описали ток неких болести изазваних неправилним радом ендокриних жлијезда. Велику пажњу посветили су и природним чајевима и приправцима који могу регулисати рад жлијезда са унутрашњим лучењем, бити превентива у заштити ових органа или помоћи уколико је већ дошло до развоја болести. Ученици су имали задатак да донесу чајеве и природне приправке, да их покажу осталима и наведу њихов заначај за рад ендокриних жлијезда. У завршном дијелу часа наставница је оцијенила ученике и образложила оцјене.

Овом угледном часу присуствовали су директор школе и чланови Актива наставника природних наука.

Овим путем похваљујемо наставницу Сузану Малијевић на успјешно реализованом угледном часу и надамо се да ће и даље своје искуство, креативност и ентузијазам дијелити са својим колегама и на тај начин директно утицати на побољшање квалитета наставе у нашој школи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *