УЧИТЕЉИЦА МИЛАНКА КЕСЕР ОДРЖАЛА УГЛЕДНИ ЧАС У ПО ЦЕРОВИЦА

У подручном одјељењу у Церовици је у понедјељак, 3. априла 2023. године одржан угледни час као вид усавршавања наставника разредне наставе. Час је реализовала Миланка Кесер, професор разредне наставе, у комбинованом одјељењу другог и четвртог разреда.

Организација часа у комбинованом одјељењу је сложен и деликатан задатак за сваког учитеља. Стога је посебна вриједност осмислити и реализовати час који ће послужити као узор колегама који раде у сличним условима. На овом угледном часу реализоване су наставне јединице:

• Српски језик: Насиха Капиџић Хаџић „Рођендан у шуми“, утврђивање (II разред)

• Природа и друштво: Кретање и облици кретања, обрада (IV разред)

Сам час је почео физичким активностима ученика којима су опонашали кретање различитих животиња. Ова активност је послужила као одличан увод за даљи ток часa. Ученици другог разреда су наставили час разговором о животињама, израдом наставних листића, али и осмишљавањем мелодије за пјесму која се обрађивала на часу. Ученици четвртог разреда обрађивали су тему о кретању и различитим облицима кретања. Учитељица Миланка је нагласила да овај час жели реализовати без употребе ИКТ средстава. Умјесто уобичајене употребе пројектора, реализацијом малих огледа ученици четвртог разреда су ефикасно демонстрирали различите облике кретања. Час који је реализовала колегиница Кесер је изузетно садржајан, са потпуно оствареним очекиваним исходима учења, засигурно ће послужити многим колегама као примјер добре праксе коју ће моћи примијенити у свом даљем раду.

Колегиницу Миланку Кесер похваљујемо и изражавамо задовољство реализацијом њеног угледног часа и свеукупним активностима које су на корист нашим ученицима, колегама и цјелокупној школи.

Часу су присуствовали директор школе, помоћник директора, чланови Актива наставника разредне наставе и чланови Тима за професионални развој.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *