НАША ШКОЛА ДОМАЋИН РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ РУСКОГ ЈЕЗИКА: АЛЕКСА ВУКОВИЋ МЕЂУ ПЕТ НАЈБОЉИХ

Данас је у нашој школи одржано Републичко Такмичење из руског језика за ученике основних и средњих школа Републике Српске. Укупно 17 ученика основних школа и 13 ученика средњих школе постигло је одличан резултат на регионалним такмичењима остваривши пласман на Републичко такмичење из руског језика. Поносни смо на нашег ученика Алексу Вуковића, девети разред који је данас представљао нашу школу.

Већ раним јутром у нашу школу су почели пристизати такмичари из цијеле Републике Српске, дочекали смо их са жељом да се у нашој школи осјећају угодно.

Наши ученици и наставници су у част овог такмичења приредили прикладан кратак умјетнички програм који је започео у 9.30 часова. Такмичарима су се на руском представили ученици наше школе Георгиј Марић, четврти разред и Теодора Дамјановић, девети разред, а кроз програм нас је водила Јелица Ерић, девети разред.

На почетку програма присутним наставницима, професорима и ученицима се обратио директор наше школе, Александар Ристић који је такмичарима пожелио срећу на данашњем такмичењу. Потом нам се обратила и инспектор-просвјетни савјетник, Кристина Матаруга која је испред Републичког педагошког завода поздравила такмичаре и честитала им успјех који су већ постигли, а то је пласман на Републичко такмичење из руског језика.

Такмичење је започело у 10.00 часова и реализовано је у складу са Стручним упутством о организовању такмичења и смотри ученика основних и средњих школа Републике Српске. Само такмичење је подразумијевало писмени као и усмени дио испитивања и након такмичења и рада такмичарских комисија објављени су незванични, а потом и званични резултати.

ОСНОВНА ШКОЛА

РангИме и презиме такмичараНазив школе и мјестоИме и презиме наставника
1Мартина СекулићЈУ ОШ „Јован Дучић“  ЛамовитаСлободанка Недимовић
2Марија ТрубићЈУ ОШ „Петар Кочић“  Ситница, РибникДаринка Петровић
3Мила ПетрићЈУ ОШ „Бранко Радичевић“  БратунацКатарина Петровић
3Калина КовачЈУ ОШ „Јован Јовановић Змај“ ТребињеИвана Шараба
4Јелена ВујовићЈУ ОШ „Петар I Петровић Његош“  БилећаАлександра Вујић
5.Алекса ВуковићЈУ ОШ „Десанка Максимовић“  СтанариСлађана Маринковић

СРЕДЊА ШКОЛА

РангИме и презиме такмичараНазив школе МјестоИме и презиме наставника
1Јелена СандићСШЦ „Петар Кочић“ ЗворникМирјана Требињац Бошњак
2Ирина ДелићСШЦ „Голуб Куреш БилећаПетка Видачић
3Тијана СавићГимназија Бањалука БањалукаРанка Спасојевић

Након што су објављени званични резултати, услиједила је церемонија затварања такмичења. Свим такмичарима су уручене похвале Републичког педагошког завода, за прва три мјеста уручене су дипломе и пригодне награде. Најуспјешнијим наставницима је уручено признање Републичког педагошког завода и скроман поклон за успомену на нашу школу, а на самом затварању Републичког такмичења из руског језика, савјетница Кристина Матаруга је директору школе уручила захвалницу за успјешну реализацију такмичења овог нивоа.

Ученик деветог разреда наше школе, Алекса Вуковић је остварио одличан резултат на овом такмичењу освојивши пето мјесто. Посебне честитке упућујемо Алекси и његовој наставници Слађани Маринковић који су претходних дана вриједно вјежбали за такмичење. Поносни смо јер су нашу школу представљали на Републичком такмичењу.

Наша школа честита свим ученицима на постигнутом успјеху и изражава наду да су сви учесници такмичења у нашој школи провели лијеп и угодан дан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *