ДРУГО МЈЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ЛИТЕРАРНОМ КОНКУРСУ ЗА НАШУ ТЕОДОРУ ДАМЈАНОВИЋ

Републички педагошки завод Републике Српске 23. годину заредом организовао је у сарадњи са Спомен-подручјем Доња Градина конкурс за ученике основних и средњих школа за избор најбољих литерарних и ликовних радова на тему „Сјећање на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац-Доња Градина“.

Поносни смо и срећни јер је ове године наша ученица Теодора Дамјановић (IX2 разред) у огромној конкуренцији литерарних радова (чак 158 радова) ученика основних школа из читаве Републике Српске остварила изузетан резултат и освојила друго мјесто. Ово је други пут да је наша Теодора међу најбољима на овом Конкурсу. Прије четири године освојила је прво мјесто, а ове године је, са својом пјесмом „Како да знам“ поново међу најбољима.

У недјељу, 23. априла 2023. године Теодора је у пратњи свога одјељењског старјешине, Славка Ђурића и директора школе, Александра Ристића присуствовала отварању изложбе литерарних и ликовних радова ученика основних и средњих школа о теми страдања у логору Јасеновац у изложбеној сали Спомен-подручја Доња Градина коју су отворили министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић и директор Републичког предагошког завода Предраг Дамјановић. Том приликом су награђеним ученицима уречене дипломе.

Овим путем упућујемо честитке Теодори Дамјановић као и њеном наставнику Славку Ђурићу на постигнутом успјеху на овако једном важном и престижном конкурсу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *