НАША ШКОЛА – ДОМАЋИН ОБУКЕ ЗА УЧИТЕЉЕ ДОБОЈСКЕ РЕГИЈЕ ЗА НАСТАВНИ ПРЕДМЕТ ДИГИТАЛНИ СВИЈЕТ

Након обуке за више од 100 учитеља другог разреда добојске регије коју је Републички педагошки завод организовао у нашој школи 30. августа ове године, данас је организован и други круг обуке за предмет који се од ове године изучава у другом разреду под називом Дигитални свијет.

Наша школа је данас поново угостила преко стотину наставника разредне наставе на семинару који је овај пута организован у сарадњи МУП-а Републике Српске и Републичког педагошког завода. Инспектор за високотехнолошки криминалитет Полицијске управе Добој заједно са просвјетним савјетницама Републичког педагошког завода Републике Српске је одржао предавање поводом увођења новог наставног предмета.

Циљ ове едукације је наставницима пренијети знања и искуства која се односе на предности и опасности везане за кориштење интернета и дигиталних технологија, врсте и облике насиља у дигиталном окружењу, превентивне мјере и мјере заштите.

Наведене активности су предузете у циљу како би наставници били оспособљени да стечена знања пренесу дјеци, али и родитељима током наставног процеса.

Поносни смо јер су представници наше школе  професор разредне наставе Тијана Јеринић и директор школе Александар Ристић дио ауторског тима наставног програма за нови предмет Дигитални свијет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *