НАША ШКОЛА – ДОМАЋИН НАЈБОЉИМ ИНФОРМАТИЧАРИМА У РЕПУБЛИЦИ

Републичко такмичење из информатике које је одржано 28. априла 2018. године у нашој школи је окупило 22 ученика из 20 основних школа из разних дијелова Републике.

Потврду да смо били добри  домаћини при организацији прошлогодишњег Републичког такмичења добили смо и ове године када је нама, као једној од само пет школа у Републици Српској, поново припала част и задовољство да угостимо ученике на једном од републичких такмичења.

Окупљање такмичара је започело још у касним поподневним часовима у петак, 27. априла када су на преноћиште допутовали ученици и наставници из најудаљенијих крајева, Требиња и Невесиња, а наставило се у суботу ујутро када су пристигли и остали такмичари.

Такмичење које је организовано у два кабинета информатике, а под будним оком просвјетног савјетника – инспектора за информатику Александре Станковић и директора наше школе Александра Ристића, започело је на вријеме,  у 10.00 часова и према Упутству о извођењу такмичења.

Израда такмичарских задатака је трајала 150 минута, а након што су комисија за прегледање ученичких радова и комисија за приговоре обавиле свој посао дошло је вријеме за објаву званичних резултата и проглашавање најбољег информатичара међу ученицима основних школа Републике Српске.

Прва три мјеста заузели су сљедећи такмичари:

Представница Републичког предагошког завода и дирекор школе су свим учесницима уручили похвале, а за прва четири мјеста Општина Станари, Републички педагошки завод и компанија Елта – Кабел су обезбиједили вриједне награде.

Организацију овог као и свих других такмичења  која се оджавају у нашој школи је подржала Општина Станари, а овај пут су им се придружили и компанија Елта – Кабел која је обезбиједила једну од награда за три првопласирана ученика. Овим путем се захваљујемо на подршци.

Наша школа честита свим учеицима на постигнутом успјеху и надамо се да су провели угодан дан у Станарима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *