ЧУВАЈМО НАШУ ПЛАНЕТУ! ОНА НЕ ПРИПАДА НАМА, ВЕЋ МИ ПРИПАДАМО ЊОЈ!

Дан планете Земље или Дан Земље обиљежава се 22. априла у више од 150 земаља широм свијета. Намјера је да људе широм свијета подсјети у каквом је стању природа планете на којој живе, као и да се становништву укаже на проблеме екосистема, на загађење насељених мјеста и на то како побољшати квалитет животне средине.

Како је ове године Дан планете Земље у недјељу, ученици наше школе су данас, 20. априла на посебан начин обиљежили овај датум.

На иницијативу секције Црвеног крста, а у сарадњи са Општинском организацијом Црвеног крста општине Станари,  данас је, уређивањем школског дворишта, предавањем и радионицама, обиљежен овај дан.

Ученици од 1. до 5. разреда централне школе су у раним јутарњим часовима уредили нови дио школског дворишта тако што су засадили разредне цвијећњаке. Обасјани прољећним сунцем најмлађи су са задовољством и великим интересовањем осмислили како треба изгледати цвијећњак њиховог разреда.

О важности очувања животне средине, угроженим биљним и животињским врстама нашег поднебља, загађивању ваздуха, вода и земљишта говорила је наставница географије, професорица Далиборка Бабић. Интересантном презентацијом и видео материјалом привукла је пажњу ученика и на тај начин обогатила је њихово знање о овој тематици.

Читаву манифестацију су подржали и својим присуством увеличали и представници Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију општине Станари.

Захваљујемо им се што су се одазвали и подржали нашу активност.

Општинска организација Црвеног крста је уз сарадњу Школе на крају напорног, али и веселог дана свим ученицима обезбиједила ручак и освјежење. Овом приликом им се захваљујемо на подршци и надамо се да ће и убудуће подржавати иницијативу ученика и наставника наше школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *