НАША НАСТАВНИЦА ОЛИВЕРА НЕДИЋ ОСТВАРИЛА ИЗУЗЕТАН МЕЂУНАРОДНИ УСПЈЕХ

Наш колектив је од ове школске године поново богатији за изузетну наставницу, професорицу Оливеру Недић. Послије неколико година одсуства колегиница Недић је поново у учионицама наше школе, а у исто вријеме изузетно је активна на међународној сцени у области васпитања и образовања о чему потврда стиже са најмјеродавнијих инстанци.   

Изузетни квалитети колегинице Недић крунисани су активностима на пољу eTwinning. eTwinning je највећа заједница за васпитно-образовне установе у ​​Европи, која је од 2005. године помогла више од 700.000 наставника и милион ученика да раде заједно у европским пројектима сарадње, користећи заједништво, комуникацију, размјену идеја, вриједности и свега онога што подразумијева унапређење образовних система. Као представник Босне и Херцеговине, колегиница Недић је учествовала на Годишњој конференцији ове заједнице у Француској (Mandelie) у периоду од 24. до 26. октобра ове године те је одржала радионицу под називом Постани активан грађанин и била један од говорника на завршном панелу Конференције.

Крај мјесеца октобра је за колегиницу Недић донио још једно велико признање. Наиме, она је изабрана за једну од најбољих наставница на простору бивше Југославије на Трећој балканској конференцији одржаној у Београду од 31. октобра до 2. новембра, у организацији Асоцијације најбољих наставника бивше Југоставије.

Поред наше Оливере Недић, из Републике Српске титулу најбољег наставника бивше Југославије носе још четири професорице – три из Бања Луке и једна из Фоче.

Kада је ова престижна награда у питању, од великог броја пријављених наставника бирају се само они који испуне одоварајући број бодова као услов за титулу „Најбољи наставник бивше Југославије”. Потребно је доказати да сте свестран наставник који ствара одговарајуће услове за напредак ученика, а неки од критеријума који се бодују су објављени стручни и научни радови, учешће као предавач на домаћим и међународним конференцијама, ауторство и вођење пројеката у образовању, ауторство уџбеника и приручника, награде и признања на националном и међународном нивоу за стваралаштво у образовању и друго.

Поносни смо да међу изузетним наставницима наше школе имамо и једну која службено носи титулу најбољег наставника са подручја бивше државе и надамо се да ће наша колегиница Оливера и у будућности низати успјехе попут ових.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *