КОЛЕГИНИЦА ТИЈАНА ЈЕРИНИЋ РЕАЛИЗОВАЛА УГЛЕДНИ ЧАС: ИНДИВИДУАЛИЗОВАНА НАСТАВА У ТРОЈНОЈ КОМБИНАЦИЈИ У ПО ДРАГАЛОВЦИ

Данас је у нашој подручној школи у Драгаловцима реализован угледни час у комбинованом одјељењу другог, трећег и четвртог разреда који води учитељица Тијана Јеринић. Наставни садржаји данашњег угледног часа укључују сљедеће предмете и наставне јединице:

Математика: „Бројеви друге десетице – претходник и сљедбеник“ (II разред),
Природа и друштво: „Година и мјесеци у години – број дана дана у мјесецу“ (III разред), Математика: „Зависност збира од сабирака“ (IV разред).

Рад у комбинованом одјељењу два и више разреда представља својеврстан изазов у свакодневном раду учитеља или наставника. Како и на који начин повезати градиво различитих разреда и различитих предмета? Како постићи да су сви ученици ангажовани и активно учествују у процесу учења. То су само нека од питања на која је тешко одговорити када је у питању рад у комбинацији. Постићи добру радну атмосферу и топлу климу у комбинованом одјељењу гдје свако тачно зна свој задатак и успјешно га извршава, гдје нема такозваног „празног хода“ је велики успјех, али постићи да се у одјељењу са три разреда настава организује на начин да се прилагоди индивидуалним способностима ученика је засигурно циљ до кога је јако тешко доћи.

Наша учитељица Тијана Јеринић је данашњим угледним часом управо то успјела. Створити радну атмосферу у одјељењу гдје се сваки ученик осјећа успјешним, а управо из разлога јер су наставни садржаји подешени и представљени тако да ученици уче свако својим темпом.

Часу су присуствовале многобројне колеге, чланови Стручног актива наставника разредне наставе као и помоћник директора школе и школски логопед.

Сви присутни су пренијели позитивне утиске колегиници Јеринић и похвалили је за организацију изузетно успјешног часа. Надамо да ће колегиница Јеринић и убудуће своје искуство и креативност и даље дијелити са својим колегама путем одржавања овог вида стручног усавршавања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *