НАША НАСТАВНИЦА ОЛИВЕРА ЈЕДНА ОД СТО НАЈБОЉИХ НАСТАВНИКА СВИЈЕТА

Наша наставница Оливера Недић донијела Републици Српској и Босни и Херцеговини најпрестижније признање у пољу образовања – Глобалну награду за наставнике / AKS Education awards.

Вијест која нам је стигла из Индије, да је чак четворо наставника Балкана, из ЕдуБалкан заједнице, сврстано у најбоље наставнике свијета и планирано за награду AKS Education awards, и то Александра Станковић из Србије, Сандра Грујевска из Македоније, Дејан Немчић из Хрватске и наша Оливера Недић, из Републике Српске.

Оливера Недић донијела је у своју земљу највеће од свих признања у свијету образовања – Глобалну награду за наставнике и тиме образовање ове земље позиционирала на врх свијета.

Сада по први пут имамо наставника који је међу стотину најбољих наставника свијета!

Оливера Недић професорица је географије и демократије у нашој школи, добитница је неколико свјетски признатих награда а између осталог, стипендисткиња Fulbright стипендије за наставничку изврсност. Водила је бројне награђиване пројекте у школама у којима ради и њена мисија је развој компетенција и животних вјештина за 21. вијек код њених ученика и колега, наставника. Стручњакиња је за системски приступ и развој људских ресурса у образовању и координатор програма грађанског образовања CIVITAS мреже.

AKS Education awards, организација која награђује наставнике свијета, је у потпуности посвећена својим активностима у образовању. Они раде глобално на стварању промјена у друштву помоћу различитих услуга према својим клијентима широм свијета. AKS Education awards препознаје и награђује све носиоце образовног процеса, од наставника, преко школа, па до директора школа. Они, наиме, вјерују да мала захвалност може направити промјену у друштву. Помаже у развоју и унапрјеђењу професионализма међу појединцима. Сваке године AKS EDUCATION AWARDS препознаје и награђује наставнике и друге професионалце широм свијета за њихов допринос на пољу образовања.

Њихов циљ је да одају почаст и награду изванредним просветним радницима за еминентност и ефикасност у учионицама, њихово лидерство, њихов ангажман у заједници и њихов потенцијал за још већи ангажман у развојним аспектима образовних програма.

Награђени наставници свијета прошли су дуг процес пријављивања који има неколико фаза и траје око шест мјесеци до финалне селекције првих сто наставника свијета који могу доказати своју изврсност у струци. Додјела награда је требала да се одржи у Њу Делхију, у Индији, међутим због епидемиолошке ситуације, наставници ће свечаности присуствовати виртуелно.

Поносни смо јер у редовима наше школе имамо наставнике попут Оливере Недић и надамо се да ће својим радом у нашој школи учинити да генерације њених ученика иду њеним стопама и постану успјешни и признати људи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *