НАГРАДНИ ИЗЛЕТ ЗА УЧЕНИКЕ НАШЕ ШКОЛЕ – ПОКЛОН ЕФТ РиТЕ СТАНАРИ

Као и претходних година, освједочени пријатељ наше школе, ЕФТ РиТе Станари, наградила је наше ученике излетом у Београд.

Укупно 44 ученика и шест наставника били су гости ЕФТ РиТе Станари и гости српске престонице – Београда. Ове године је конкуренција за наградни излет била изузетно велика. Разматрани су успјеси свих ученика наше школе, од којих се по резултатима издвојило 65 ученика, који су остварили I, II и III мјеста на општинским, регионалним, републичким и међународним такмичењима. Како су за путовање била предвиђена 44 мјеста, избор је пао на 44 ученика који су имали најбоље резултате.

Наградни излет је изведен у суботу, 19. маја 2018. године. Излету су претходиле припремне активности наших домаћина, који су се побринули да ученици имају храну, освјежење и посластице, допремљене у нашу школу дан раније и ујутро, непосредно пред полазак.

Путовање је започело у 6.00 часова. Матицу Србију, наши ученици су угледали возећи се преко Модриче, Брчког, Бијељине и граничног прелаза Рача. Прва посјећена атракција престонице – Београда, била је Београдска тврђава, смјештена на самом ушћу Саве у Дунав. Након обилсака Калемегдана и споменика Победнику подигнутом у част десетогодишњице пробоја Солунског фронта, панорамског разгледања Старог и Новог Београда, излет смо наставили посјетом Бео зоо врту. Београдски зоолошки врт током више од 80 година постојања пажљиво чува и његује најатрактивније животињске врсте. Одушевљени ученици са задовољством су посматрали многе никад раније виђене примјерке животиња, пажљиво слушајући излагања туристичког водича.

Бринући о нама, домаћини су организовали ручак за све ученике и наставнике у једном од прелијепих ресторана на Дорћолу. Као и претходних година свима су уручени пригодни поклони, руксаци, мајице, качкети и кабанице.

У наставку излета имали смо прилику боравити у највећем српском православном храму и по запремини будућем највећем активном православном храму на свијету, спомен – храму светог Саве на Врачару.  Посјетили смо и велелепну крипту која се налази у подземној етажи.

Након посјете спомен – храму светог Саве и подјеле ланч пакета, љубазни домаћини су нас отпратили до ауто – пута Е70 којим смо путовали до Кузмина, а затим преко Раче до Републике Српске. Сљедећа дестинација била је етно – село „Станишићи“ код Бијељине гдје смо се одморили и освјежили, а потом наставили пут ка Станарима у које смо пристигли око 23 часа.

ЈУ Основна школа „Десанка Максимовић“ Станари, у име наших ученика, њихових родитеља и радника, захваљује ЕФТ РиТе Станари на овој и сличним актиностима. Циљ наше школе је да сваком нашем ученику пружимо најбоље услове и мотивацију за рад и учење. Захвални смо компанији ЕФТ РиТе Станари јер нас на том путу подржава и прати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *