ГЕНЕРАЦИЈА 2014/2023. ПРОСЛАВИЛА МАТУРСКО ВЕЧЕ

Још једна генерација ученика завршила је своје путовање кроз основно образовање у нашој школи. Ученици који су своје школовање започели 2014. године су у четвртак, 8. јуна 2023. године прославили матурско вече.

Иако је окупљаље матураната традиционално заказано испред зграде Општине Станари, усљед јаке кише, свечани дефиле матураната је отказан, те су се сви упутили у салу Центра за културу гдје је уприличена свечаност поводом завршетка основне школе.

Наше матуранте, њих 43, на почетку свечаности поздравио је директор школе, Александар Ристић. Топлим ријечима честитао је свима завршетак основног образовања, похвалио је све ученике посебно се осврнувши на недавно реализовану матурску екскурзију у Требињу, а потом се захвалио одјељењским старјешинама, Славојки Продановић, Славку Ђурићу и Сузани Малијевић јер су на прави пут извели овако посебну генерацију ученика.

У наставку свечаности, испред одјељењских старјешина свим присутнима се обратио наставник Славко Ђурић, одјељењски старјешина IX2 одјељења. Након срдачних ријечи за све матуранте, наставник Славко се захвалио и родитељима наших ученика јер без њихове потпуне подршке и одличне сарадње не би било могуће на крају IX разреда имати овако успјешну генерацију ученика.

Ове године додијељено је чак десет Посебних диплома за успјех у одређеном наставном предмету. Добитници ових диплома су Валентина Лазић (за Енглески језик), Кристина Малетић (за Биологију), Јовица Иличић (за Физичко и здравствено васпитање), Ана Поповић (за Физичко и здравствено васпитање), Теодора Дамјановић (за Енглески језик, Музичку културу, Српски језик и Руски језик), Алекса Вуковић (за Руски језик), Владо Максимовић (за Физичко и здравствено васпитање) и Никола Лазић (за Православну вјеронауку). Овим ученицима су Посебне дипломе уручили њихови предметни наставници, а у току вечери уручене су им и прикладни поклони.

Колико је ова генерација успјешна показује и број ученика који су на крају основног образовања носиоци Вукове дипломе. Пет ученика су током свих девет година основне школе имали из свих предмета одличан успјех и примјерно владање. Директор школе је прозвао Валентину Лазић, Теодору  Дамјановић, Кристину Малетић, Јована Зорана и Николу Радића како би им уручио Вукове дипломе и прикладне поклоне.

На крају саме свечаности директор школе је прогласио ученика генерације. Теодора Дамјановић, ученица IX2 одјељења, је свих девет година своје основне школе, поред одличног успјеха и примјерног владања, остварила и одличне резултате на такмичењима, конкурсима, али и у разним ваншколским активностима. Многобројна такмичења и разни успјеси загарантовали су Теодори високоцијењену титулу ученика генерације. Поред одличних резултата у учењу наглашавамо да је Теодора свих ових година активно учествовала у свим активностима које је Школа проводила, са својим другарима је предано радила на промоцији Школе и својим доприносом је учинила културну и јавну дјелатност наше школе богатијом и квалитетнијом.  Честитамо јој и надамо се да ће свака будућа генерација изњедрити ученике оваквих квалитета.

По завршетку свечаности, ученици су се запутили према школског сали гдје су уз плес и пјесму, у добром и веселом расположењу прославили завршетак основне школе. Ученицима најдража активност у току прославе матуре је засигурно избор и проглашавање краља и краљице матурске вечери. Након гласања и пребројавања гласова, ученици IX1 одјељења, Јовица Иличић и Јелица Ерић проглашени су краљем и краљицом матуре. Ленте краља и краљице ће им остати успомена за цијели живот на ову свечану вече.

Нашим матурантима желимо много среће у средњој школи, да им будућност донесе много нових познанстава, али да се увијек и са радошћу сјете другара из основне школе и својих наставника незаборављајући гдје је све почело.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *