ДЈЕЧИЈУ НЕДЈЕЉУ „ЗДРАВО ТИЈЕЛО, ВЕДАР ДУХ“ ОБИЉЕЖИЛО МНОШТВО АКТИВНОСТИ

Упркос посебним околностима под којима се одвија настава ове школске године, успјели смо да креативношћу наших учитеља и наставника и одличном сарадњом са установама на подручју општине Станари овогодишњу манифестацију Дјечија недјеља обиљежимо разноразним активностима које су укључивале теме обухваћене слоганом манифестације – „Здраво тијело, ведар дух“. 

Почетак седмице обиљежила је радионица Корпица здравља. Наши ученици под будним оком својих учитеља и наставника су свако на свој начин реализовали ову радионицу. Сјецкало се воће, правили су се плакати, папирнато воће и слично. Тема радионице је здраво тијело, здрава прехрана и важност очувања здравља код дјеце. 

Весели наставак седмице обиљежен је радионицом пријатељства „Шарени цвјетови среће“ која је за тему имала очување менталног здравља ученика. Причало се важности пријатељства и у ово незгодно вријеме када је дружења и другарских загрљаја мање. 

У току седмице наши ученици су још садили цвијеће, причали много о правима дјетета, али и о важности испуњавања школских обавеза, а крај седмице био је посвећен ученицима предметне наставе централне школе.

С обзиром на епидемиолошку ситуацију и немогућност одржавања предавања у изворном облику, искористили смо погодности које нуди платформа за учење на даљину Microsoft Teams и за ученике од шестог до деветог разреда организовали два предавања. Прво предавање је реализовано у сарадњи са ЈУ Спорстко-туристичком организацијом општине Станари. Предавач је био господин Анђелко Тадић, представник ЈУ СТООС. Oн је нашим ученицима причао колико је важно бавити се спортом и чувати физичко и ментално здравље дјеце.

Друго предавање је организовано у сарадњи са ЈУ Центром за социјални рад општине Станари, а предавач је била педагог ове установе, госпођица Свјетлана Марјановић. Она је за наше ученике припремила једну веома актуелну тему која се бавила друштвеним мрежама и понашању ученика на друштвеним мрежама и интернету уопште.

По завршетку седмице можемо да се похвалимо да нас специфични услови похађања наставе нису омели да овако важну манифестацију обиљежимо на начин на који заслужује. 

Овом приликом захваљујемо нашим учитељима, ученицима, пријатељима из установа на подручју општине Станари на показаном ентузијазму и креативности. 

Надамо се да ћемо сљедећу Дјечију недјељу дочекати у пријатељском загрљају и са пјесмом, игром и глумом. На крају, само то нам је ове године недостајало.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *