ДЈЕЦА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ – ГОСТИ НАШЕ ШКОЛЕ И ОПШТИНЕ СТАНАРИ

Наша школа и општина Станари ће ове године по први пут угостити малишане са Косова и Метохије. Поносни смо бити дио пројекта под називом „Спојимо дјецу Косова и Метохије са дјецом Српске“, а чији је организатор већ неколико година Одбор за помоћ Србима са КиМ из Бања Луке.

Општина Станари је била организатор састанка на коме су договорени детаљи у вези посјете, а састанку је присуствовао предсједник Одбора Милорад Арлов, предсједник Скупштине општине Станари Остоја Стевановић, секретар Скупштине општине Дијана Смиљанић – Ђекић и директор наше школе Александар Ристић.

Малишани ће у нашем крају боравити од 16. до 23 јуна, а ради се о ученицима Основне школе „Вук Караџић“ из мјеста Прилужје, општина Вучитрн.

Ученици су узраста од 10 до 15 година и ово је за њих јединствена прилика да на неколико дана које ће провести овдје осјете да нису заборављени и да је свака њихова патња и бол туга њиховој браћи из Републике Српске и да су као добри домаћини спремни подијелити са њима све оно што имају – љубав и срећу и сваку благодат у којој проводе своја безбрижна дјетињства.

За њих и њихове домаћине ће се у данима посјете организовати многобројне активности како би им боравак у Станарима био што угоднији.

Централни дочек дјеце са Косова и Метохије је организован у Вишеграду, а поред Вишеграда домаћини дјеци ће бити многи градови и општине Републике Српске, а међу њима је и општина Станари и наша школа.

Неке породице из Станара су се већ понудиле да у својим домовима угосте ученике са Косова и Метохије, а овим путем позивамо и све остале породице добре воље, родитеље наших ученика,  да се јаве у просторије Школе уколико желе пружити овој дјеци дашак слободе коју немају у своме крају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *