ДИРЕКТОР ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД УРУЧИО ПОКЛОНЕ ПОВОДОМ ДЈЕЧИЈЕ НЕДЈЕЉЕ

Сваке године, прва недјеља мјесеца октобра посвећена је дјеци и обиљежава се као Дјечија недјеља. Обиљежавање Дјечије недјеље представља начин да се јавности укаже на потребу и обавезу поштовања дјетета и на заштиту дјечијих права гарантованих Конвенцијом о правима дјетета коју је 1989. године усвојила Скупштина Уједињених нација. 

Ове године Дјечија недјеља се обиљежава под слоганом „Заједно можемо све“ и управо тим слоганом се истиче важност сарадње свих институција на нивоу једне локалне заједнице у стварању бољих услова одрастања и школовања све дјеце, па тако и наших ученика посебног одјељења.

Тим поводом данас је одјељење наше школе у коме ученици наставу похађају по посебном програму посјетио  директор Центра за социјални рад општине Станари, господин Дарко Тутњевић.

Изузетно је важно да све надлежне институције воде бригу о најмлађим становницима сваки дан, а о њиховим правима да се прича током чијеле године, а не само једну седмицу у мјесецу октобру. Центар за Социјални рад општине Станари и наша школа свакодневно  сарађују на многим пројектима и заједно радимо на побољшању услова живота наших ученика.

Директор Центра за социјални рад, господин Дарко Тутњевић је у разговору са наставником у посебном одјељењу и стручном службом школе утврдио шта би то могло унаприједити учење у посебном одјељењу и данас је, у част Дјечије недјеље, ученицима уручио значајну помоћ за рад у виду дидактичког материјала.

Изузетно смо поносни успјешном сарадњом са овом установом. Захвални смо им на данашњим поклонима, али и на преданом и професионалном раду током цијеле године. Надамо се да ћемо и убудуће наставити да заједно радимо на стварању боље средине за дјецу наше општине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *