ДИГИТАЛНИ ЛОГОПЕДСКИ СЕТ СТИГАО У НАШУ ШКОЛУ!

Да наша школа наставља тренд опремања и модернизације, а све у циљу квалитетнијег пружања помоћи и подршке ученицима, говори и набавка ДИГИТАЛНОГ ЛОГОПЕДСКОГ СЕТА. Поносни смо што смо једна од ријетких школа у Републици Српској која посједује овај уређај. Дигитални логопедски сет је најмодернији логопедски инструмент, намјењен слушању и говору, који у својој основи користи дигитално сигнално процесирање.

Дигитално сигнално процесирање омогућава брзу и прецизну обраду звука готово истом квалитетом и брзином, онако како то ради људски мозак. Употребом логопедског сета врши се вишеструка дигитална обрада звучног сигнала која се до сада у логопедији није употребљавала у сличним уређајима, најчешће због тога што већина старијих уређаја користи аналогну технологију којом није могуће истовремено користити вишеструку модификацију звука и то са великом прецизношћу и на увијек тачно одређен начин. Уз све то, важно је да корисник може руковати уређајем једноставно, брзо и поуздано. Дигитални логопедски сет се користи у рехабилитацији поремећаја изговора гласова (дислалија), специфичних поремећаја језика (дисфазија), муцања, сметњи и поремећаја читања и писања , слушних оштећења, поремећаја гласа, али се користи и у дијагностици гласа и говора.

 

Приликом набавке Дигиталног логопедског сета, која је финансирана средствима Школе, стручни сарадник – логопед је прошла обуку за примјену истог и добила сертификат о завршеној обуци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *