БОЉИ УСЛОВИ ЗА НАСТАВУ ФИЗИЧКОГ И ЗДРАВСТВЕНОГ ВАСПИТАЊА

Модерни дигитални трендови у друштву у великој мјери утичу негативно на физички развој дјеце.  Дјечија игра на отвореном простору замијењена је видео игрицама, мобилним апликацијама и друштвеним мрежама. Због тога настава физичког и здравственог васпитања као обавезан школски предмет треба да осигура да дјеца барем неколико часова седмично имају адекватну физичку активност која повољно дјелује на њихов раст, развој и здравље. Када говоримо о настави за овај предмет, веома је важно осигурати адекватне услове за реализацију наставних садржаја предвиђених наставним програмом за физичко и здравствено васпитање.

Наша школе је од почетка ове школске године у великој мјери унаприједила услове за реализацију часова јединог наставног предмета који подразумијева физичку активност.

Како школа обухвата девет подручних одјељења и централну школу у Станарима, од изузетне нам је важности осигурати једнак квалитет наставе за све предмете па тако и за физичко и здравствено васпитање у свим нашим школама. Управо из тога разлога за сва подручна одјељења набављене су струњаче, лопте, вијаче и друга опрема која је неопходна за боље услове извођења наставе.

Централна школа у Станарима за наставу физичког васпитања и образовања користи обновљену фискултурну салу, а од ове школске године, опрема потребна за извођење часова овог предмета је обогаћена лоптама за различите спортове, вијачама, обручевима, препрекама, чуњевима, мрежама за голове и другом различитим реквизитима.

Апелујемо на наше ученике да нову опрему користе адекватно како бисмо осигурали да нам што дуже траје и изражавамо наду да ће бољи услови за физичко и здравствено васпитање допринијети побољшању услова школовања ученика на подручју општине Станари.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *