Прољетни излет за ученике разредне наставе Теслић – Бања Врућица

И дошао је и тај дан. 23.5. 2016 године ученици разредне наставе кренули су на једнодневно путовање пут Теслића. 250 раздраганих ученика смјештених у 6 аутобуса, нису крили своје одушевљење што имају прилику упознати нове другаре и склопити нова пријатељства ван школе. Аутобуси са веселом дружином кренули су у 8 часова са паркинга испред централне школе.

izlet-razrednaПрва дестинација је била храм Свете Тројице у Теслићу. Тамо су их дочекали локални свештеници који су им на занимљив начин приближили прошлост тог краја.
izlt8Послије краћег одмора прошетали су до фабрике „Дестилације“ Теслић гдје су ученици и њихови учитељи имали прилику да посјете њихов ресторан у коме је сваки весели осмјех добио колач и сок. Затим су обишли круг фабрике и поближе се упознали са радом тог предузећа. Након озбиљног разговора о пословима који се раде у тој фабрици, ученици су кренули у спортску дворану „Радолинка“. Одушевљење које су имали наши најмлађи није се могло сакрити када су се почели играти на паркету дворане. Љубазно особље дворане трудило се да дворана у потпуности буде доступна дјеци.

izlet2
Разиграна дружина се упутила даље, краћи предах и простор за игру потражили су склопу комплекса Бања Врућица. Пријатан амбијент ученици су искористили за паузу за ручак, понеки сладолед и занимљиву игру. Поред интересантних, а надасве поучних дестинација добра дружина је с пјесмом кренула у Еко оазу у Укриници. Као из маште, тамо су их чекали тобогни, љуљашке, клацкалице, терени за фудбал и одбојку. Користећи ове погодности игра је почела. Широких осмјеха на лицу и са много нових другарстава кренули су кући. Пут до куће је протекао у узбуђеном разговору о протеклом дану и идејама за нове излете. На овај начин испуњени су сви циљеви, како васпитни тако и образовни. Још једном просвјетни радници ове школе су показали да је широк осмјех ученика највећа сатисфакција учитеља.

izletr5

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *