УСПЈЕХ НАШЕ ФОЛКЛОРНЕ СЕКЦИЈЕ – ТРЕЋЕ МЈЕСТО НА РЕГИОНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ

Данас, 13. априла 2024. године одржано је и Регионално такмичење фолклорних секција за основне школе регије Добој. Домаћин овог такмичења била је ЈУ ОШ „19. април“ Дервентa, а такмичење је проведено под покровитељством Републичког педагошког завода кога је представљала инспектор-просвјетни савјетник Дајана Глувић.

На такмичењу је учествовало седам фолклорних секција, а секција наше школе коју предводи наставница Жељена Ковачевић је заузела високо треће мјесто.

Нашу школу су на овом такмичењу представљали сљедећи ученици: Лука Марић, Елена Бачић, Николина Гостимировић, Анђела Јањић, Миљана Јањиловић, Никола Гојковић, Хелена Ковачевић, Ања Јањић, Анамарија Лугоњић, Стефан Лукић, Анђела Марић, Ана Момић, Жана Радић, Сара Савић, Маја Шарић и Катарина Стевановић. Наши ученици су се представили „Чобанским играма“ и том изведбом осигурали мјесто међу прве три секције.

Користимо прилику да похвалимо наше фолклораше као и њихову наставницу Жељену Ковачевић и честитамо им на успјеху на Регионалном такмичењу које за циљ има промоцију традиције и фолклорног стваралаштва. Такође се захваљујемо нашим наставницама Слађани Маринковић и Владани Нојић које су данас биле пратња ученицима на тамичењу.

Поносни смо јер трећу годину за редом на овом такмичењу остварујемо запажен успјех. Традиција, фолклорно стваралаштво и стари обичаји у Станарима имају достојне представнике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *