Унапређивање наставе у комбинованом одјељењу

Као што је већ познато, наша школа у свом саставу има десет подручних школа и стога добар дио наших одјељења чине управо комбинације разреда. Управо зато је јако битно да се квалитет наставе у комбинованим одјељењима стави у први план и да се ради на унапређивању тог вида наставе.

ogledni-2
Други по реду огледни час у комбинованом одјељењу засигурно је добар начин да се ученицима тих одјељења омогући приступ знању на један интересантан, забаван и надасве користан начин.

Професорица разредне наставе Миланка Кесер је 26. новембра одржала огледни час у комбинацији трећег и петог разреда у ПО Церовица. Иновативни модел наставног рада укључује тематско програмирање и планирање истог, те реализацију наставних садржаја по моделу интегрисане наставе у другој тријади. Ученици су на забаван начин кроз комбинацију предмета ликовна култура, познавање природе и српски језик и примјену мултимедијалних садржаја усвојили нова знања.
Наша школа може бити поносна на учитеље који својим трудом и залагањем улажу и дио себе како би ученицима подручних одјељења омогућили све оно што имају њихови вршњаци из чистих одјељења, па чак и више. Учитељица Миланка Кесер је сигурно једна од оних који несебичним залагањем раде на одржавању подручних школа, а самим тим и на очувању села Церовица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *