УЧЕСТВОВАЛИ СМО У КАМПАЊИ „ЧИТАЈМО ЗАЈЕДНО“

Kампања „Читајмо заједно“, која има за циљ популаризацију књижевника, књижевности, културе читања и развоја читалачке публике, спроводи се већ пету годину на иницијативу Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Слоган овогодишње кампање је „Да не останемо без ријечи“, а у оквиру кампање школе су организовале Дане читања.

Наша школа је подржала ову кампању организујући прикладне активности. Ученици деветог разреда централне школе су у петак, 26. новембра посјетили Центар за културу општине Станари гдје су имали прилику слушати аутора Дамира Кљајића на промоцији књиге „Вукашин Сировина“.

Заједно су читали и наш библиотекар и полазници вртића „Матко“. Они су посјетили школску библиотеку гдје су имали прилику слушати познате бајке које им је на занимљив начин прочитао наш библитекар.

У сриједу, 1. децембра нашу школу је посјетила Биљана Кајганић Добриловић, пјесникиња родом из нашег мјеста. Она је том приликом ученицима осмог рзреда читала своје пјесме и на тај начин најбоље промовисала вриједности које се његују кампањом „Читајмо заједно“.

Прилика да ученици из прве руке слушају признате књижевнике је велика вриједност ове кампање и засигурно ће највише утицати на младе умове од којих бар понеки у себи носи стихове које ће тек негдје записати, објавити и рецитовати другима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *