„СВИ СМО МИ РАВНОПРАВНО РАЗЛИЧИТИ“ – ОБИЉЕЖИЛИ СМО МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Обиљежавање 3. децембра – Међународног дана особа са инвалидитетом, установљено је 1992. године када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају да обиљежавају тај дан са циљем да се унаприједи и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.

Имајући у виду трајно опредјељење наше школе да омогући пуну равноправност свим својим ученицима и ове године смо обиљежили Међународни дан особа са инвалидитетом. Логопед школе Свјетлана Ђекановић је ученицима шестог разреда одржала дирљиво предавање које на другачији начин прича причу о неким посебним херојима, људима, дјеци, а њиховим другарима којима живот није био наклоњен и који сваки дан живе са другачијим теретом, већим животним препрекама и понекад недостижним сновима и циљевима.

Иако су наши шестаци још увијек у млађем добу, ова прича о особама са инвалидитетом их је посебно инспирисала да сваки дан буду захвалнији и задовољнији, а да свим својим другарима и људима у окружењу буду помоћ онолико колико је то у њиховој могућности.

На крају предавања једна реченица из документарног видео прилога о особама са инвалидитетом је посебно одјекнула у младим умовима: „Сви смо ми равноправно различити“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *