УЧЕНИЦИ ПРЕДМЕТНЕ НАСТАВЕ ПОСЈЕТИЛИ ДОЊУ ГРАДИНУ И БАЊАЛУКУ

Наши ученици шестог, седмог и осмог разреда су у понедјељак, 10. јула дан провели на прољећном излету.

Ове године за ученике предметне наставе планирана је посјета Доњој Градини и обилазак Бањалуке.

У раним јутарњим часовима, након што су се сви окупили у дворишту централне школе, запутили смо се према Доњој Градини. Спомен подручје Доња Градина споменик је жртвама нацистичког злочина почињеног у другом свјетском рату, те је највеће стратиште концетрационог логора Јасеновац. По доласку у спомен подручје, кустос музеја нас је дочекао и нашим ученицима одржао кратко предавање о огромној важности овог мјеста. При посјети галерије обрадовала нас је чињеница да је ликовни рад наше ученице деветог разреда Драгане Максимовић изложен међу многим радовима ученика из читаве Републике Српске.

Пут према Бањалуци је протекао брзо и уз пјесму и смијех. А прва дестинација крај које смо се зауставили је био штанд са сладоледом. Наши ученици су због топлог времена изразили жељу да се прво расхладе овом омиљеном сластицом, а потом смо се запутили ка Музеју Републике Српске гдје нас је дочекало љубазно особље и органозовало занимљиву туру кроз сам музеј. Шетњом кроз такозвану Господску улизу стигли смо до другог одредишта, а то је Музеј савремене умјетности. Тамо су ученици могли погледати актуелну изложбу Wolfganga Lehrnera „Свијет/Град“.

Шетњом главном улицом стигли смо до Храма Христа Спаситеља, кратко се одморили ту, а затим смо одвојили вријеме да свако од ученика осјети сам шта значи ходати главним градом. Ученици су имали један сат слободног времена у центру града да посјете своје омиљене трговине, штандове и остало.

Крај излета смо дочекали на прелијепим зидинама Тврђаве Кастел. Лијепо вријеме и сунце учинили су да овај дан прође у добром расположењу, уз пјесму и смијех.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *