ГЕНЕРАЦИЈА 2010/2019. ПРОСЛАВИЛА МАТУРСКО ВЕЧЕ

Још једна генерација ученика завршила је своје путовање кроз основно образовање у нашој школи. Ученици који су своје школовање започели 2010. године су у уторак, 11. јуна прославили матурско вече.

Окупљање матураната започело је у 17.30 часова испред зграде Општине Станари. Свечаним дефилеом који су предводили одјељењске старјешине и директор школе упутили су се у салу Центра за културу гдје је уприличена свечаност поводом завршетка основне школе.

Наше матуранте, њих 50, на почетку свечаности поздравио је директор школе. Топлим ријечима честитао је свима завршетак основног образовања, захвалио се одјељењским старјешинама, Славојки Продановић, Неђи Секулићу и Лани Јевтић јер су на прави пут извели овако посебну генерацију ученика.

Потом се испред одјељењских старјешина свим присутнима обратила разредница IX1, наставница Славојка Продановић. Након срдачних ријечи за све матуранте, наставница Славојка је упутила велико хвала родитељима наших ученика јер без њихове потпуне подршке и одличне сарадње не би било могуће на крају деветог разреда имати овако добру генерацију ученика.

Ове године посебно смо похвалили успјех и владање оних ученика који су у свим разредима остварили одличан успјех. Укупно пет ученика може се похвалити оваквим успјехом, а директор школе је посебно наградио ученике, добитнике Вукове дипломе, Ивану Шушковић и Ивана Јеринића. Такви ученици су засигурно понос наше школе и заслужују да се поред Вукове дипломе, награде и прикладним поклоном.

Такође, први пут смо ове године ученицима уручили посебне дипломе за успјех у одређеном наставном предмету. Добитници ових диплома су Сања Лазић за постигнут успјех из руског језика и Иван Јеринић за успјех из математике. Посебне дипломе су им уручили њихови разредници.

На крају саме свечаности директор школе је прогласио ученика генерације. Иван Јеринић је свих година свог основног школовања био први у свим оним врлинама које чине једног ученика посебним. Многобројна такмичења и разни успјеси загарантовали су Ивану да баш он понесе ласкаву титулу ученика генерације. Честитамо му и надамо се да ће свака будућа генерација изњедрити бар једног ученика попут њега.

По завршетку серемонијалног дијела, ученици су се запутили према школског сали гдје су уз плес и пјесму и у добром расположењу прославили завршетак основне школе.

Нашим матурантима желимо много среће у средњој школи, да им будућност донесе много нових познанстава, али да се увијек и са радошћу сјете другара из основне школе и својих наставника, а највише од свега им желимо да своју школу посјете као доктори, правници, инжењери, надасве добри људи који ће водити своје мјесто у бољу будућност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *