УЧЕНИЦИ ПОДРУЧНОГ ОДЈЕЉЕЊА ЈЕЛАЊСКА ПОСЈЕТИЛИ НАРОДНУ БИБЛИОТЕКУ СТАНАРИ

Дигитално доба је са собом довело велике повољности и помогло нам је да на бржи и ефикаснији начин стигнемо до неопходних информација. Међутим, ово доба носи са собом и низ опасности које лоше утичу на дјецу. Иако дјеца данас више воле своју пажњу посветити разноразним садржајима са друштвених мрежа, наша је одговорност усмјеравати их на друге активности које могу повољно утицати на њихово одрастање.
Једна таква активност је читање. Читање је од виталног значаја за сваког појединца, а нарочито за дјецу. Оно утиче на развој интелигенције и подстиче машту. Кроз приче дјеца уче о моралним начелима, прихватљивом понашању и животу око себе.
Управо из тог разлога Јавна установа Народна библиотека Станари је покренула иницијативу промовисања библиотеке и читања међу нашим ученицима из подручних одјељења. Данас су просторије библиотеке посјетили ученици наше подручне школе из Јелањске у пратњи учитељица Бојане Тадић и Сњежане Цвијановић. У библиотеци их је дочекало љубазно особље на челу са директором Слађаном Богдановићем. Библиотекарка Јелена Јеринић је за ученике припремила мало предавање о начину рада библиотеке и погодностима и садржајима које библиотека нуди.
Ученици су разгледали библиотеку, учланили се, а на крају активности почастили су се слаткишима и сокићима које су им припремили њихови домаћини.
Користимо прилику да се захвалимо Јавној установи Народној библиотеци Станари на организацији ове активности и надамо се да ћемо у наредном периоду свим ученицима наших подручних школа пружити прилику да посјете Народну библиотеку у Станарима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *