У ШЕСТ ГОДИНА, ШЕСТ ОБНОВЉЕНИХ ШКОЛА – ХВАЛА EFT РУДНИКУ И ТЕРМОЕЛЕКТРАНИ СТАНАРИ

Нова школска година је почела 1. септембра и ученици широм наше Републике Српске су у својим школама – на путу стицања нових знања и искустава. Наши ученици у централној школи ову школску годину имају привилегију јер почињу нову школску годину у потпуно новим условима рада. Обновљена унутрашњост ове школе, која је дом васпитања и образовања за 292 ђака наше општине, је повод да се данас у нашој школи уприличи свечаност поводом завршетка радова на обнови.

Велика нам је част што смо данас заједно са начелником Одјељења за основно васпитање и образовање у Министарству просвјете и културе Републике Српске, госпођом Енеом Хотић, директором Републичког педагошког завода Републике Српске, господином Предрагом Дамјановићем, начелником општине Станари, господином Радојицом Ћелићем, предсједником Скупштине општине Станари, господином Денисом Стевановићем и осталим гостима, нашим ученицима и радницима школе, могли показати огромну захвалност компанији EFT Рудник и Термоелектрана Станари јер несебично помажу у стварању бољих услова за ученике на подручју општине Станари.

Наша је срећа и част јер у EFT Руднику и Термоелектрани Станари имамо пријатеље који нам помажу од прве године њиховог доласка у Станаре, а већ шест година интензовно обновљају све наше школе које имају потребу за обновом. Прије шест година смо уз њихову помоћ обновили дотрајали кров и кровну конструкцију централне школе, а након тога су услиједиле потпуне обнове наши подручних одјељења: ПО Тедин Хан, ПО Драгаловци, ПО Цвртковци, ПО Церовица и ПО Брестово Доње. Са њима и уз континуирану подршку локалне заједнице – општине Станари, створени су одлични услове за школовање наших ђака, а од данас наши ученици централне школе имају услове школовања достојних значају васпитања и образовања у XXI вијеку.

Управо окончана обнова централне школе укључивала је реновиран школски ентеријер који подразумијева потпуну обнову зидних и подних површина, модеран дизајн холова, постављање нових подних облога, израду новог спуштеног стропа, замјену столарије и електроинсталација у укупној вриједности око 225 000 КМ, од чега је компанија „ЕФТ“ издвојила око 160 000 КМ, а општина Станари око 65 000 КМ. Дио радова који се односи на израду нових електро инталација, монтажу расвјетних тијела и радове на обради уграђене унутрашње столарје изводили су помоћни радници школе чији рад и залагање за своју установу, ђаке и наставнике, јавно похваљујемо.

Овим путем изражавамо искрену захвалност руководству општине Станари због улагања у обнављање објекта централне школе и за сваку другу помоћ коју нам пружају, а посебно захваљујемо нашим добротворима – компанији  EFT Руднику и Термоелектрани Станари јер су у шест протеклих година обновили шест наших школа и тако створили одличне услове за учење и рад више од 400 наших ученика. Сва њихова дјела, од прве године до данашњег дана шаљу поруку разумијевања значаја образовања, поштовања наших ученика, наставника и родитеља и огромног доброчинства, на чему смо им сви дубоко захвални.

Надамо да ће под обновљеним крововима, у дивним учионицама и просторима, стасати неке нове генерације ђака – васпитани, образовани и добри људи чија дјела ће бити на понос наше школе, наших донатора и добротвора из компаније ЕFT, наше општине Станари и цијеле Републике Српске.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *