СВЈЕТСКИ ДАН ВОДА ОБИЉЕЖЕН У ПО ТЕДИН ХАН

Након двије године од почетка пандемије вируса корона наша школа се враћа уобичајеним активностима као што су обиљежавања значајних датума. Прије двије године, на данашњи дан, обиљежили смо Свјетски дан вода у ПО Церовица. Да бисмо указали нашим ученицима на значај воде,  22. март  је датум који заузима важно мјесто у нашем школском календару.

Овај датум је први пут обиљежен 1993. године. На тај дан, широм наше планете шаље се порука о важности воде због климатских промјена и све већег загађења с циљем предузимања акција о сузбијању глобалне водене кризе. Данас, око  2,2 милијарде људи немају приступ сигурном извору воде.

У то име наставница географије, Далиборка Бабић је са ученицима од првог до петог разреда обиљежила Свјетски дан вода у ПО Тедин Хан. Ученици су сазнали корисне и занимљиве информације, активно учествовали у разговору са наставницом и показали да имају развијену еколошку свијест. На крају су погледали кратки промотивни филм „Очима географа“ и имали заједничку активност на изради паноа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *