СВЈЕТСКИ ДАН ЦРВЕНОГ КРСТА ОБИЉЕЖЕН У ПО ОСТРУЖЊА ДОЊА

Међународни покрет Црвеног крста је међународна, хуманитарна организација са сједиштем у Женеви. Основао ју је Анри Динан 1863. године у Женеви са основним циљем ублажавања људске патње, заштите људског живота и здравља као и осигуравање поштовања људског бића.

Свјетски дан Црвеног крста обиљежава се сваке године 8. маја, а подмладак Црвеног крста наше школе предвођен учитељицом Здравком Гавранић је у сарадњи са Општинском организацијом Црвеног крста Станари посјетио подручну школу у Остружњи Доњој и на тај начин обиљежио овај важан датум.

То приликом реализоване су презентације. Ученица петог разреда Теодора Дамјановић реализовала је тему „Историјат Црвеног крста“, док је ученик деветог разреда Иван Јеринић у својој презентацији промовисао здраве животне навике.

Другари из ПО ОСтружња Доња су пажљво слушали, учествовали у дискусији током презентација и доста тога научили формирању организације, њеним принципима и хуманости.

На крају посјете су подијељени симболични поклони за све, а секретар ОО Црвени крст Станари Душан Кулушић је за три ученик слабијег имовнског стања обезбиједио  пакете помоћи са храном и одјећом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *