ДАН ШКОЛЕ ОБИЉЕЖЕН ПОД СЛОГАНОМ „ШКОЛА ЈЕДНАКИХ МОГУЋНОСТИ“

Дан школе свечано је обиљежен у петак, 17. маја 2019. године под слоганом „Школа једнаких могућности“. На годишњицу рођења најпознатије српске пјесникиње Десанке Максимовић славимо посебност наше школе, славимо њену љепоту, а и њену снагу.

Посебност, снага и љепота наше школе су њена подручна одјељења заједно са жилом куцавицом – централном школом. Од 461 ученика, њих 197 наставу похађа у школама разасутим широм наше општине.

Церовица, Остружња Доња, Тедин Хан, Осредак, Брестово Горње и Доње, Драгаловци, Јелањска, Цвртковци су први школски дом за готово половину наших ученика, а сви они су скупа ЈАВНА УСТАНОВА „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ СТАНАРИ.  

Управо због тога визија савремене школе је усмјерена ка стварању школе једнаких могућности за сваког нашег ученика у свакој нашој школи. То захтијева огроман труд и вољу  наставника, да се за сваког ученика боримо једнако и да нам сваки ученик буде подједнако важан.

Свечани програм поводом прославе Дана школе отворио је наш директор, Александар Ристић, ријечима добродошлице за све госте, пријатеље школе, родитеље, ученике и наставнике, а потом је услиједио разноврстан културно-умјетнички програм. Слушали смо велики хор, мали хор, рецитаторе, одушевили су нас глумци, мали музичар, фолклораши, а посебан печат оставили су ученици који су говорили о остваривању визије „Школе једнаких могућности“. Они су испричали своје утиске само неких активности које су проведене у току школске године, а које су биле усмјерене управо на пут стварања истих услова за све ученике наше школе. 

За крај свечаности оставили смо оно најважније. Као и претходних година промовишемо, подстичемо и награђујемо успјех наших ученика, али и успјех наших наставника, а велику помоћ у овоме за нас представљају  Општина Станари и компанија ЕФТ Рудник и термоелектрана Станари. Без њихове несебичне помоћи, не би било могуће наше ученике наградити на овај начин, а они сами су наши најјачи сарадници на путу остваривања визије наше школе.

Директор школе је уручио дипломе и поклон бонове за укупно 23 ученика који су остварили најбољи успјех на општинским, регионалним и републичким такмичењима, а у част наставника Николе Пањкова, кога су запамтиле бројне генерације станарских ученика, сваке године додјељујемо награду „Никола Пањков“ за најбољег математичара у овој школској години. Ова награда у школској 2018/2019. години иде у руке ученику деветог разреда Ивану Јеринићу, побједнику Општинског такмичења из математике, другопласираном на Регионалном такмичењу и учеснику Републичког такмичења из математике. Честитамо Ивану као и свим осталим ученицима који су данас похваљени и награђени.

Компанија ЕФТ Рудник и термоелектрана Станари и ове године најбоље ученике награђује једнодневним излетом у Београд. Захвални смо јер на овај начин можемо наградити и оне који су били активни на школским такмичењима.

Директор школе је уручио захвалнице и наставницима који су најуспјешније ученике пратили и са њима радили на републичким такмичењима.

Надамо се да ће свима њима ова врста признања и даље представљати мотивацију и покретачку снагу да у учењу остваре још боље резултате сљедеће школске године.

Срећан нам свима Дан школе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *