СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ШАХУ

У уторак, 31. јануара 2023. године организовано је општинско такмичење у шаху. Ово такмичење се организује сваке године у склопу обиљежавања школске славе – Савиндана. Такмичењу је приступило 15 такмичара, ученика наше школе који су чланови шаховске секције коју води наша наставница Славојка Продановић.

Прве партије на овом светосавском турниру у шаху одигране су на насумично извлачење, а у даљи круг такмичења прошли су ученици који су сакупили највише бодова у прве три партије.  Потези играча су били временски ограничени.

Најуспјешнији ученици овог такмичења су Огњен Бајић, ученик VII2 разреда који је освојио треће мјесто, Матеј Тодорић, ученик VI2 разреда који је освојио друго мјесто и побједник шаховског такмичења је Кристиан Лазић, ученик VII2 разреда који је освојио прво мјесто.

Помоћ у реализацији овог такмичења пружила је Спортско-туристичка организација општине Станари (ЈУ СТООС) која је за најуспјешније такмичаре обезбиједила и прикладне награде.

Ово такмичење је и у прошлости било традиционално организовано у овом периоду, а надамо се да ће шаховска секција у нашој школи утицати на популарност овог изузетно важног спорта.

Овом приликом захваљујемо се ЈУ Спортско-туристичкој организацији општине Станари на помоћи у организацији такмичења и наставници Славојки која води шаховску секцију у нашој школи, а Кристиану Лазићу честитамо на освојеном првом мјесту и њему и његовим другарима желимо много среће на регионалном такмичењу у шаху.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *