СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ ЂАКА ПРВАКА

Овог, помало прохладног, 3. септембра 2018. године са радошћу, узбуђењем и мрвицом страха 47  дјечака и дјевочица је први пут крочило у нашу школи као ученици првог разреда. Они су данас започели одисеју звану основно образовање. У пратњи своје породице дошли су и свечано дочекани јер су ипак они тог дана најважније особе у школи.

Свечани пријем за ученике првог разреда уприличен је у 10.00 часова у спортској сали наше школе. Њихови претходници, ученици другог и трећег разреда су их весело дочекали уз пјесму рецитацију и плес.

Први дан школе за наше првачиће још посебнијим су учинили поклони које су нашим ученицима као и сваке године до сада уручили начелник Општине Станари Душан Панић и народни посланик Горан Јеринић. Поред уџбеника за први разред које сваке године обезбјеђује Министарство просвјете и кутуре Републике Српске, наши ученици су данас добили и вриједне поклоне у виду анатомских руксака и школског прибора потребног за њихове прве дане у учионици. Сигурни смо да је ова врста поклона велика финансијска олакшица за родитеље наших ученика и стога се у њихово име и у име наших ученика захваљујемо представнцима Општине Станари. Они су још једном потврдили да им је улагање у школство у врху листе приоритета.

Ове године први разред ће похађати 47 ученика у девет подручних и централној школи са учитељима Весном Симић у централној школи, Миланком Кесер У ПО Церовица, Данијелом Лазић у ПО Тедин Хан, Сњежаном Поповић у ПО Јелањска, Денисом Гавранићем у ПО Брестово Доње, Драганом Ђурић у ПО Брестово Горње, Недом Марићем у ПО Цвртковци, Горданом Ћућић у ПО Остружња Доња и Станиславом Рађеном у ПО Осредак.

Свим нашим првачићима и њиховим учитељицама и учитељима желимо срећан почетак школске године!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *