СЕДМИЦА У ЗНАКУ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СПОРТА

Протекла семица у нашој школи била је посвећена Међународном дану спорта који се иначе обиљежава 6. априла. Имајући на уму колико је од пресудног значаја међу ученицима промовисати физичку активност, здраве стилове живота и развијати такмичарски дух, почевши од понедјељка прошле седмице организовали смо различите спортске активности. Наставница физичког и здравственог васпитања, Владана Нојић је припремила и реализовала такмичарске активности међу ученицима од првог до деветог разреда.

Наши ученици су имали прилику да се по разредима такмиче у сљедећим активностима:

ТРЧАЊЕ:

Први разред – 50м

Посебно одјељење – 50м

Други, трећи, четврти и пети разред – 100 м

Шести и седми разред – 500 м

Осми и девети разред – 600 м

СКАКАЊЕ У ВРЕЋИ:

Ученици разредне наставе

ПОЛИГОН СПРЕТНОСТИ:

Ученици разредне наставе

Ученици од шестог до деветог разреда су показали завидну вјештину у трчању, а најуспјешнији у категорији дјечака и дјевојчица од шестог до деветог разреда су:

ШЕСТИ РАЗРЕД

Дјевојчице:

1. Јована Јањиловић,

2. Јелена Бајић,

3. Милица Шушковић

Дјечаци:

1. Милош Бакајим,

2. Бојан Илић,

3. Лука (Златан) Лазић

СЕДМИ РАЗРЕД

Дјевојчице:

1. Анђела Бачић,

2. Александра Поповић,

3. Валентина Тодорић

Дјечаци:

1. Немања Суботић,

2. Марио Барукчић,

3. Андреј Босић

ОСМИ РАЗРЕД

Дјевојчице:

1. Сара Јањиловић,

2. Јована Ристић,

3. Валентина Симакић

Дјечаци:

1. Огњен Kовачевић,

2. Александар Ђорђевић,

3. Синиша Максимовић

ДЕВЕТИ РАЗРЕД

Дјевојчице:

1. Марина Суботић,

2. Жаклина Рауковић,

3. Николина Поповић

Дјечаци:

1. Огњен Бајић,

2. Марко Тешић,

3. Никола Шарић

У понедјељак, 15. априла 2024. године ученици разредне наставе су имали заједнички час Физичког и здравственог васпитања на стадиону ФК Рудар Станари који је организовала наставница Владана. Заједно са својим учитељима и наставницом Владаном кроз неколико забавних игара и такмичење у трчању, скакању и савладавању разних препрека, указали смо на важност физичких активности у расту и развоју дјеце. На крају активности, посебну срећу изазвало је мало такмичење учитељица централне школе у трчању на 50м. Ученици су уживали у навијању за своју учитељицу и по осмијеху како ученика, тако и наставника, могло се закључити да је овакав вид организовања наставе и часова физичког и здравственог васпитања веома забаван и успјешан.

Користимо прилику да похвалимо организацију обиљежавања Међународног дана спорта и ангажман наше наставнице Владане Нојић. Радујемо се обиљежавању Дана спорта и наредне године и надамо се да ће наставница Владана сљедеће године организовати неко такмичење и за предметне наставнике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *