„СА КОНЦЕРТОМ У ШКОЛУ“ У СТАНАРИМА

Данас су наши ученици имали изузетну прилику да у свом мјесту буду гости једног концерта класичне музике.

У оквиру пројекта „Са концертом у школу“ организована је музичка радионица и концерт класичне музике у сали Центра за културу општине Станари. Ово је четврти у низу дидактичких концерата за ученике основних школа приградских и сеоских подручја у Републици Српској. Учесници су студенти Академије умјетности Бања Лука у класи професорице Сњежане Поповић Вулета. Овај пројекат је подржан од стране Министарства просвјете и културe као и Музиколошког друштва Републике Српске.

Према ријечима иницијатора овог пројекта, професорице Сњежане Поповић Вулета, идеја водиља пројекта била је да основцима који нису у могућности да оду на концерт класичне музике буде омогућена организација таквог концерта у њиховим мјестима, односно њиховим школама.

Ученици од шесtог до деветог разреда су са изненађујућом пажњом слушали дјела познатих композитора као што су Моцарт, Рахмањинов, Бетовен, а као увод за свако дјело, студентице Академије умјетности су наше ученике упознале са неким занимљивостима из живота ових познатих композитора. Наши ученици су такође научили основна правила понашања на концерту класичне музике, а на крају радионице организовано је и мало такмичење у коме су на крају сви учесници награђени као побједници.

Овом приликом желимо да се захвалимо професорици Сњежани Поповић Вулета јер је организовала овакву активност за ученике наше школе, а такође се захваљујемо нашој учитељици Здравки Гавранић која је у име школе преузела послове организације у сврху реализације ове активности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *