РЕАЛИЗОВАН УГЛЕДНИ ЧАС ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА ПРИМЈЕНОМ eУЧЕЊА ПО МОДЕЛУ 1:1 ИЗ ПРОЈЕКТА „ДОСИТЕЈ“

У оквиру програма стручног усавршавања у школској 2019/2020. години наставница енглеског језика Зорица Глишић – Самац реализовала је угледни час у шестом разреду.

Реализација угледног часа захтијева детаљну и квалитетну припрему која подразумијева да је организација часа структуирана на вишем квалитативном нивоу. Овај тип часа ће послужити наставницима као примјер и узор добро осмишљене и квалитетно реализоване наставе.

На овом наставном часу реализована је наставна јединица „Past Simple – negative  form“,  примјеном еУчења по моделу 1:1 из пројекта „Доситеј“. Циљ пројекта је утемељење новог, модерног и ефикасног система образовања што је и представљено на овом часу. Час који није стандардни по својим основним одликама и који има иновативни карактер има сврху у унапређивању васпитно – образовног рада. Ученици су имали прилику да бирају начин и темпо рада, настава је прилагођена њиховим  могућностима, а наставница је имала прилику да добије повратну информацију о усвојености наставних садржаја и проценат урађених задатака за сваког ученика као и одјељење. На крају часа ученици су имали прилику да оцијене рад наставнице и квалитет часа, чиме су показали  да час сматрају  успјешним.

Часу је присуствовао директор школе, педагог, чланови Актива наставника страних језика као и наставници других предмета  и учитељи. Поред позитивних утисака ученика, присутне колеге су похваљујући колегиницу Зорицу Глишић – Самац истакле да је данашњи час потврдио вишеструку корист примјене еУчионице и да за њих представља додатну мотивација у стручном усавршавању за примјену савремених технологија из пројекта „Доситеј“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *