Регионално такмичење из руског језика и информатике

Наша школа је ове године имала изузетну част да организује прво Регионално такмичење из руског језика. Поред такмичара за руски језик с поносом истичемо да смо ове године угостили и младе информатичаре и њихове наставнике са наше регије.

Share2016-04-12-7d5d79ef89a9da4ef0d06e2ce54e213cd0483ae1af9e4e6f7035cae324f67005-Picture 9. април 2016. године је све њих довео у Станаре, у нашу малу школу и сви они су дошли са потајном надом да ће освојити неко значајније мјесто. Многи од њих су имали велику трему и били су јако нестрпљиви да такмичење почне. Међутим, ми као добри домаћини, смо припремили пригодан програм да им помогнемо да се ослободе треме и да што опуштенији приступе такмичењу. Директор наше школе, Александар Ристић, је пожелио добродошлицу свима и изразио наду да ће се сви осјећати угодно. Такође је рекао да је поносан зато што смо ми домаћини Регионалних такмичења баш ова два предмета. Ученици седмог разреда су припремили прикладан драмски приказ под називом „Компјутери“ са комичним елементима, а ученице деветог разреда су извеле руску пјесму „Подмосковные Вечера“ уз пратњу наставника музичке културе на хармоници и гитари. Свим такмичарима се обратила и просвјетни савјетник Гордана Попадић која се захвалила нашој школи на одличној организацији такмичења, а свим такмичарима је пожељела много среће.
Оба такмичења су прошла по распореду и програму такмичења.
Нашу школу су представљали учениици Александар Гаврић за информатику, Николина Кузмановић, Маја Миљић и Дејан Добриловић за руски језик.

На такмичењу из информатике прва три мјеста су освојили:

1. Бојана Пебић ЈУ ОШ „Сутјеска“ Модрича, наставник Јовица Илић
1. Филип Топић ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош“ Теслић, наствник Бранимир Пејчић
2. Ања Јандрић ЈУ ОШ „Сутјеска“ Модрича, наставник Јовица Илић
3. Гордан Ђурић ЈУ ОШ „Доситеј Обрадовић“ Добој, наставник Марина Шљивић
Наш Александар Гаврић је заузео пето мјесто.

На такмичењу из руског језика прва три мјеста су освојили:

1. Жељана Дујанић ЈУ ОШ „Свети Сава“ Брод, наставник Мирослав Маринковић
2. Сањин Радовановић ЈУ ОШ „Свети Сава“ Брод, наставник Мирослав Маринковић
3. Николина Кузмановић ОШ „Десанка Максимовић“ Станари,наставник Невена Маринковић

regionalno 2По завршетку такмичења најуспјешнији ученици су награђени вриједним наградама. Директор школе је честитао свим учесницима и уручио им награде, а просвјетни савјетник је нашој школи додијелила захвалнице РПЗ-а за успјешно организовање ова два такмичења. Наша школа се показала као добар домаћин и стога су учесници такмичења изјавили како се радују поновном доласку у Станаре.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *