Прослава матурске вечери

3. јуна ове године, два дана након задњега дана наставе, најстарији ученици наше школе су прославили завршетак основног школовања.
Окупљање матураната је започело у 18.00 часова у парку испред зграде општине Станари. Ученици су ту имали времена да се фотографишу са најмилијима и на тај начин овјековече посебан тренутак у својим животима.
Почетак дефилеа матураната у пратњи са одјељенским старјешинама, директором школе и гостима планиран је за 18.30 часова, али је накратко одгођен због кише. Како би свечане одоре наших матураната остале сухе и у пуном сјају, врата зграде општине су отворена и ученици су наставили дружење унутра. Након што је киша престала да пада, ученици су продефилирали до школе гдје је у холу уприличен свечани пријем за матуранте и додјела свједочанстава.
Представници ученика првог, другог и трећег одјељења деветих разреда су кроз емотиван говор захвалили својим учитељима, одјељенским старјешинама и директору на свему проживљеном и наученом у току деветогодишњег школовања.

IMG_1270Том приликом Николина Кузмановић је проглашена за ученика генерације и директор школе јој је уручио пригодан поклон. Николина је такође добила и „Вукову диплому“ коју добијају ученици који су у току основног школовања имали све закључене оцјене петице.По завршетку свечаног пријема, ученици су се упутили према фискултурној сали гдје је за њих организована забава поводом завршетка основне школе.

Матуранте и све госте је забављао млади бенд „Узбуна“ који је успио да направи одличну атмосферу међу ученицима.IMG_1377

Ту вече они су имали прилику да бирају једног друга и другарицу за „краља и краљицу матуре. Након тајног гласања краљем матуре проглашен је ученик Александар Гаврић, а краљицом матуре проглашена је ученица Сара Продановић. Њима су уручене ленте за краља и краљицу матуре као лијепа успомена на прославу матурске вечери.

Прослава се наставила до поноћи када су родитељи дошли по ученике. Уз понеку сузу и много загрљаја ученици су се опростили једни од других и опростили су се и од основне школе, свих њених наставника, учионица, ходника и напосљетку, опростили су се од једног лијепог периода у својим животима.

Свим нашим ученицима желимо много среће у даљем школовању.

Овдје можете погледати најљепше тренутке прославе матурске вечери забиљежене оком камере „Трњанац фотографије“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *