ПРОЉЕЋНА РАДИОНИЦА ФАКУЛТАТИВНЕ НАСТАВЕ У ПО ЦВРТКОВЦИ

Прољеће нам је стигло. Природа се полако буди, дани су дужи, вријеме топлије, а наши ученици веселији. Подручна школа у Цвртковцима, посебно лијепа у прољеће,  је већ неколико година позната по факултативној настави „Домаћинство“ коју реализује учитељица Данијела Васлић. Ходнике и зидове ове школе красе многобројни радови ученика који похађају овај вид наставе.

У сриједу, 27. марта 2024. године учитељица Данијела Васлић је организовала радионицу на часу Домаћинства којом су ученици поздравили и дочекали прољеће, њима најдраже годишње доба. Ученици петог разреда ове подручне школе су показали велику спретност у многим већ заборављеним вјештинама као што су ткање, вез, хеклање и плетење. Уз помоћ своје учитељице они, од почетка другог полугодишта, раде на изради таписерије са мотивима прољећа. Шарена таписерија је израђена комбинацијом неколико техника (шивење, плетење, ткање, хеклање, и вез). Ручно израђене бубамаре, лептирићи и цвјетићи красе таписерију посвећену прољећу. На радионици је једна група ученика била ангажована на завршавању таписерије, друга група је украшавала прољећну вилу тако што су шили хеклане цвјетиће на хаљину, а дјечаци су показали како су научили технику ткања.

Овом часу присуствовали су директор, педагог, помоћник директора и колеге учитељи. Они су се на самом часу придружили ученицима у њиховим активностима.

Користимо прилику да похвалимо учитељицу Данијелу Васлић и њену реализацију часова факултативне наставе „Домаћинства“. Сигурни смо да ће због тих часова многе технике ручног рада опстати бар мало дуже и да ће ученици своје знање стечено на овим часовима сигурно пренијети и на своје ближње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *