ПРЕДСТАВНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ НА НАУЧНОМ СКУПУ ”НАУKА И НАСТАВА ДАНАС”

Педагошки факултет Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву је 25. и 26. новембра 2021. године организовао научни скуп са међународним учешћем на тему ”НАУKА И НАСТАВА ДАНАС”

Циљ Научног скупа је унапређивање наставе у духу научних достигнућа, те интеракција науке и наставне праксе. Представници наше школе (васпитачи, учитељи, стручна служба и управа) су имали прилику да присуствују предавањима у оквиру научних тема:

о Наука и разредна настава данас и

о Наука и предшколско васпитање и образовање данас.

Поред поменутих предавања, сви учесници скупа су имали прилику да погледају ликовну изложбу слика доцента Весне Вујичић, мастера ликовног умјетника у галерији Педагошког факултета и да присуствују концерту професора Музичке академије у Источном Сарајеву.

Савремени приступи процесу образовања заснивају се на схватању образовања као континуираног процеса, који траје цијелог живота. Развијање образовања, као императива за развој друштва у цјелини, темељи се на развоју људских потенцијала. С обзиром на суштину и смисао васпитно-образовног  система, концепт цјеложивотног учења у њему налази своју пуну примјену. To се нарочито односи на професионални развој запослених.

Изузетно смо поносни на чињеницу да се у нашој школи редовно организују и интерна, али и стручна усавршавања која су на међунардном нивоу као што је и ово на Педагошком факултету у Бијељини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *