ПЛАНЕТА МОЖЕ БЕЗ ЉУДИ, АЛИ ЉУДИ БЕЗ ПЛАНЕТЕ НЕ МОГУ!

Дан планете Земље обиљежава се 22. априла сваке године широм свијета како би се подсјетили у каквом је стању природа планете на којој живимо, као и да се становништву укаже на проблеме екосистема, на загађење насељених мјеста и на могућности за побољшање квалитета животне средине.

Наша школа традиционално обиљежава Дан планете земље различитим активностима на нивоу школе и локалне заједнице.

Ове године наши ученици осмог разреда су имали част да о овој важној теми поразговарају са званичницима наше општине, директором ЈКП „Екосфера“ Борисом Шљивићем и директором ЈУ „Спортско-туристичка организација општине Станари“ Мирком Кесером. С обзиром на чињеницу да се ова два предузећа брину о чистоћи наше општине и промовисању њених љепота, засигурно је добра идеја да са најмлађим становницима општине попричају о важности очувања животне средине. Разговору са ученицима касније су се придружили и начелник општине Радојица Ћелић и предсједник СО Денис Стевановић. И они као и наши ученици су на поклон добили промотивне мајице поводом Дана планете Земље и маске које ће им добро доћи у свакодневним приликама.

Ово је само једна од активности која је проведена овог дана. На другој страни наставница Оливера Недић је са ученицима деветог разреда у непосредној близини Спомен-костурнице борцима из II свјетског рата засадила дрво јапанског јавора, а у склопу пројекта „Еко изазов“ чији је циљ реализација активности везаних за заштиту планете Земље.

Данас се, такође, на часовима енглеског језика говорило о историји Дана планете Земље, о разлозима обиљежавања овог дана, а ученици су истовремено на забаван и занимљив начин радили на проширивању фонда ријечи и јачању знања енглеског језика.

У једном од коришћених материјала за активности обиљежавања овога дана каже се како планета без људи цвјета, напредује, дише… Планета може без људи, али људи без планете не могу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *