ОД УТОРКА НА РТРС ИНСТРУКТИВНА НАСТАВА ЗА УЧЕНИКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић најавила је да ће од уторка, 17. марта, почети емитовање школског програма за ученике основих школа.
Тривићева је навела да ће програм инструктивне наставе подразумјевати давање основних инструкција и градива које ученици треба да прелазе према наставом плану и програму који је дефинисан у Републичком педагошком заводу.

„Све се спроводи с циљем да би наши ученици могли да савладавају градива из разлога што знамо да је она обустављена у Републици Српској и у основним и средњим школама“, рекла је Тривићева на данашњој конференцији за новинаре.

Она је истакла да ће путем јавног сервиса обавијестити тачне теримне предмета који ће бити у емитовању, а они који не успију да буду поред малих екрана моћи ће да испрате на званичној веб-страници РТРС-а.

Молимо наше ученике да озбиљно схвате препоруку похађања инструктивне наставе, а за све нејасноће могу контактирати школу или послати упит на ФБ страници школе. 

Поред праћења инструктивне наставе, позивамо ученике деветог разреда да путем школског youtube канала припремају задатке из математике за малу матуру. 

Надамо се да ће се новонастала ситуација са корона вирусом убрзо ријешити и да ћемо се поново дружити у нашој школи. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *