ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН МАТЕРЊЕГ ЈЕЗИКА

Чувајте, чедо моје мило, језик као земљу. Реч се може изгубити као град, као земља, као душа. А шта је народ изгуби ли језик, земљу, душу?

Вођени овим великим ријечима Стефана Немање обиљежили смо Међународни дан матерњег језика. Поред школских активности, радионица, презентација и предавања о очувању матерњег језика које су реализовали наши учитељи и наставници српског језика ове године наши ученици су имали прилику учестовати на Конкурсу за избор најбољих литерарних и ликовних радова који је расписала Јавна установа Центар за културу општине Станари.

Ликовни и литерарни конкурс био је прилика да кроз слику и ријеч покажемо вриједност очувања наше ћирилице као и сваке ријечи нашега језика. У доба када смо бомбардовани разним туђицама, ријечима других језика које подмукло траже свој пут у рјечник наших ученика од изузетне је важности учити дјецу исправном писању и изражавању на српском језику.

На овом путу, ове године, имали смо велику помоћ Центра за културу у Станарима. Обухвативши и разредну и предметну наставу различитим темама побринили смо се да наши ученици, од оних најмлађих па све до најстаријих, буду свјесни значаја очувања свог матерњег језика.

Данас је у сали Центра за културу уприличен пријем најуспјешнијих ученика на Конкурсу. У угодном амбијенту уз музику најмлађих хармоникаша из Станара, наше ученике су поздравили начелник општине Станари Радојица Ћелић и директор ЈУ Центра за културу општине Станари Анђелко Тадић. Они су похвалили рад наших ученика и честитали им на освојеним признањима, а потом су им уручили признања и пригодне поклоне.

Најљепше изненађење за побједнике (четири ученика у категорији ликовних и литерарних радова за разредну и предметну наставу) је засигурно одлазак на школу скијања (Јахорина) у организацији ЈУ Спортско-туристичке организације општине Станари.

По завршетку додјеле признања и награда, начелник општине Станари је отворио изложбу ликовних радова наших ученика. Ову изложбу можете погледати сваког дана у малој сали Центра за културу. Позивамо Вас да посјетите изложбу и тиме подржите рад наших ученика и наставника.

Овим приликом похваљујемо све учеснике конкурса и наше наставнике, честитамо побједницима, а посебно се захваљујемо ЈУ Центар за културу општине Станари на успјешно реализованом Конкурсу и изражавамо наду да ћемо и убудуће радити заједно на сличним активностима и пројектима у нашем мјесту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *