Обиљежавање Дана школе и свечано отварање продуженог боравка

Рођенданом славне пјесникиње Десанке Максимовић и ове године свечано смо обиљежили и прославили Дан школе. Активности поводом прославе Дана школе почеле су почетком мјесеца маја, а крунисане су свечаним културно – умјетничким програмом који су припремили наши ученици и наставници. Поносно истичемо да смо и ове године тимским радом подручних одјељења и централне школе успјели припремити програм који је био разноврстан и динамичан. Ове године својим наступима су нам се представиле подручне школе из Цвртковаца, Церовице и Брестова.
dan skole2

Све три школе су унијеле дашак новине својим ангажманом па су нам тако ученице из Церовице, чланице хорске секције, пјевале на грчком језику, ученик петог разреда из Цвртковаца, Данијел Кезмић, рецитовао je своје стихове, а ученик трећег разреда из Брестова, Лука Вукајловић, храбро је стао пред госте и отворио програм извођењем химне. Поред њих програм су увеличали и СКПД „Лазарица“, школски оркестар и чланови драмско – рецитаторске секције. Програм је завршио мали хор подручне школе Брестово Доње својом веселом пјесмом „Дан школе“.

dan skole 3
Централни дио свечаности посветили смо нашим најбољим и најангажованијим ученицима. Свима њима уручена су признања за постигнут успјех на такмичењима у протеклом периоду. За овогодишњег добитника дипломе „Никола Пањков“, коју додјељујемо најбољем математичару школе, проглашен је ученик седмог разреда, Иван Јеринић.

Овогодишње обиљежавање Дана школе увеличало је свечано отварање нових просторија за продужени боравак чију изградњу је финансирала општина Станари. Начелник општине, Душан Панић и директор школе, Александар Ристић, свечано су отворили просторије продуженог боравка чије ће капацитете користити ученици првог, другог и трећег разреда наше школе. Просторије су опремљене дидактичким материјалима, а о ученицима се брине стручно особље. Поводом Дана школе свечано су отворене и новоизграђене канцеларије стручне службе (рачуноводство, секретаријат и сала за састанке).

У име наше школе, колектива, родитеља и ученика, још једном изражавамо захвалност општини Станари за издвојена финансијска средства и разумијевање за важност основног образовања. С правом истичемо надање да ће ученици наше школе, уз квалитетно образовање и одговарајуће услове за учење и рад, у времену које долази бити носиоци развоја нашег краја и наше општине. Током радова који су трајали нешто више од осам мјесеци посебно истичемо и похваљујемо несебично залагање домара и помоћних радника наше школе који су вриједним радом пружили изузетан допринос изградњи просторија продуженог боравка и канцеларија стручне службе.

20170516_123505-800x445

Свечаност обиљежавања Дана школе увеличали су мнгобројни гости и родитељи међу којима су били представници општине Станари, ЕФТ РиТЕ Станари, представници јавних установа и предузећа наше и сусједних општина.
Свима њима се захваљујемо на одвојеном времену и радујемо се сваком будућем дружењу.

IMG_9880

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *